Premierul Orban solicita ministrului Tataru sa implice medicii de familie in monitorizarea cazurilor usoare de Covid-19

08/10/2020

Premierul Orban solicita ministrului Tataru sa implice medicii de familie in monitorizarea cazurilor usoare de Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/premierul-orban-solicita-ministrului-tataru-sa-implice-medicii-de-familie-in-monitorizarea-cazurilor-usoare-de-covid-19/

Prim-ministrul Ludovic Orban i-a solicitat ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, cresterea capacitatii de testare pentru coronavirus, precum si suplimentarea numarului de paturi din sectiile ATI.

El a facut inca odata referire la implicarea medicilor de familie in monitorizarea cazurilor usoare de Covid-19.

Continut educational:

“Cresteti in continuare capacitatea de testare, cresteti numarul de paturi la terapie intensiva si, de asemenea, cresteti numarul de paturi pentru cazuri intermediare, pentru cei care doresc sa se trateze in spital si nu vor sa se trateze intr-un loc in care se izoleaza la domiciliu sau in alta locatie. DSP-urile trebuie monitorizate mai atent. Odata ce se emit deciziile de catre DSP-uri, privitoare la persoanele care sunt diagnosticate pozitiv, ele trebuie monitorizate, trebuie urmarite. Aici, va recomand sa gasiti o solutie, asa cum am discutat, si de implicare a medicilor de familie pentru pacienti, mai ales care au cazuri usoare. Sa se asigure o monitorizare a evolutiei starii de sanatate, pentru ca nu pot numai medicii din spitalele COVID sa asigure monitorizarea starii de sanatate, iar medicii din DSP-uri sunt ocupati cu o multime de alte lucruri, anchete epidemiologice”, a precizat premierul Romaniei in debutul sedintei de guvern de joi, 8 octombrie.

De asemenea, prim ministru a mai subliniat in apelul lui catre ministrul Nelu Tataru, sa insiste nu doar pe cantitatea anchetelor epidemiologice, ci si pe calitatea acesta. 

Etichete: medicii de familie monitorizare cazuri covid, testare covid, suplimentare numar paturi ati, ludovic orban

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Lista statelor in cazul in care se impune carantina la domiciliu pentru 14 zile

Medicii care trateaza pacientii cu Covid-19 sunt ingrijorati de criza unor medicamente esentiale

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford genereaza raspuns imun la persoanele in varsta

Un alt medic a pierdut lupta cu Covid-19 | Chirurgul Dumitru Octavian Unc a murit dupa ce s-a infectat cu noul coronavirs

Medic la Institutul ‘Matei Bals’: Panica nu duce la nimic bun