Premiera: Operatie de scolioza congenitala cu multiple malformatii

27/08/2015

Premiera: Operatie de scolioza congenitala cu multiple malformatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/premiera-operatie-de-scolioza-congenitala-cu-multiple-malformatii/

operatieSansa la o viata normala pentru o fetita de patru ani. Ea suferea de o forma grava de scolioza, nemaintalnita de medicii romani pana acum.

O echipa complexa de medici, sub coordonarea profesorul Gheorghe Burnei, s-a incumetat sa faca o interventie chirurgicala care i-a schimbat viata micutei paciente.

Este vorba despre o scolioza congenitala, cu malformatii multiple, care cuprinde intregul segment toracal, toate asociate si cu alte malformatii. Ne-a pus la grea incercare, dar dupa un studiu de aproximativ un an de zile de pregatire in care a trebuit sa avem pe masa de operatie absolut tot ce ne trebuie, pacienta a fost supusa unei interventii cu riscuri majore. Mama si-a dat acceptul, avand un singur copil, si pentru ca era in iminenta de paralizie si posibilitatea de a aparea incontinenta, a afirmat, conform Digi24, prof. dr. Gheorghe Burnei, seful clinicii de Ortopedie Pediatrica de la Spitalul pentru Copii „Marie Curie”

Fetita s-a nascut cu aceasta problema, dar pe parcurs s-a accentuat. Operatia a durat aproximativ cinci ore.

Recuperarea urmeaza sa se faca pe o perioada indelungata, iar fetita va face si fizioterapie.

Incepand cu 1 martie 2015, Spitalul Clinic de Urgente pentru Copii “MS Curie” din capitala a demarat un program de screening pentru depistarea precoce a scoliozelor la copii si adolescenti (0-18 ani).

Acest program are drept obiectiv depistarea precoce a scoliozelor prin screening-ul copiilor si al adolescentilor, astfel incat acestia sa beneficieze cat mai rapid de tratament ortopedic sau chirugical, dupa caz.

Medicii de familie pot accesa GRATUIT cursul “Depistarea precoce si monitorizarea scoliozei la copil si adolescent in practica medicului de familie“, creditat cu puncte EMC.

Pentru a incepe cursul, click AICI.

Citeste si Studiu:Risc de scleroza multipla in cazul predispozitiei la un nivel scazut de vitamina D

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: