Premiera la Brasov: Operatie de protezare valvulara aortica minim invaziva cu bioproteza resilia

23/09/2020

Premiera la Brasov: Operatie de protezare valvulara aortica minim invaziva cu bioproteza resilia

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/premiera-la-brasov-operatie-de-protezare-valvulara-aortica-minim-invaziva-cu-bioproteza-resilia/

In Centrul de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul unui spital privat brasovean a fost realizata o operatie de protezare valvulara aortica minim invaziva cu bioproteza resilia, care prelungeste durata de viata a valvelor de la 10 la 20 de ani. Interventia a fost facuta de o echipa medicala coordonata de medicul Victor Costache.

Operatia a fost realizata minim invaziv, fara deschiderea sternului, fiind folosite ultima generatie de bioproteze aortice, potrivit unui comunicat de presa.

Echipa are ca experienta cel mai mare numar de interventii cardiovasculare minim invazive (fara deschiderea sternului) efectuate din tara si realizeaza toata gama de interventii cardiovasculare, se mia precizeaza in comunicatul citat.

Centrul de Chirurgie Cardiovasculara al spitalului privat din Brasov este singurul din Transilvania si Moldova in care se efectueaza acest gen de interventie.

Etichete: operatie in premiera, chirurgie cardiaca, protezare valvulara aortica minim invaziva, interventie cardiovasculara

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Testare pentru depistarea Covid, cu teste gratuite, in peste 100 de farmacii

CNCAV: Vaccinarea cu doza a treia si in cabinetele medicilor de familie

OMS recomanda un tratament preventiv impotriva formelor grave de Covid

Florin Citu, despre vaccinarea obligatorie: Ar trebui sa fie ultima varianta

Chestionarul de exprimare a intentiei de vaccinare pentru elevi, validat