Pregatiri pentru valul 5 | Pacientii cu Covid-19 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere

05/01/2022
Pregatiri pentru valul 5 | Pacientii cu Covid-19 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere

Pregatiri pentru valul 5 | Pacientii cu Covid-19 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pregatiri-pentru-valului-5-pacientii-cu-covid-19-nu-vor-avea-nevoie-de-bilet-de-trimitere/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, considera foarte importante centrele de evaluare ambulatorie, in care pacientii infectati vor fi investigati si vor beneficia de tratament astfel incat sa nu se mai produca supraaglomerarea sectiilor de spital, transmite Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

“Ne gandim la cele mai bune solutii atat pentru pacientii infectati cu virusul SARS-CoV-2 cat si la cei care au alte afectiuni. Este esential ca spitalele sa ramana functionale. Pacientii cu alte patologii trebuie sa aiba acces in continuare la serviciile medicale”, a declarat ministrul Rafila.

Bolnavii infectati cu SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere

Totodata, conf. dr. Adela Cojan, presedintele interimar al CNAS, a facut precizari importante pentru pacienti.

“Bolnavii infectati cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge in centrele de evaluare. Vor fi evaluati si tratati gratuit atat pacientii asigurati, cat si cei neasigurati.”, a precizat Adela Cojan, potrivit comunicatului MS.

Si secretarul de stat conf. dr. Adriana Pistol a precizat ca e important ca pacientii diagnosticati cu COVID-19 sa ajunga in ziua in care au primit rezultatul intr-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boala cat mai repede. Astfel, pot fi prevenite cazurile severe.

Centre de evaluare a pacientilor COVID

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila a organizat, impreuna cu secretarul de stat Adriana Pistol si cu presedintele interimar al CNAS, Adela Cojan, videoconferinte cu directorii directiilor de sanatate publica judetene si cu managerii spitalelor.

Acestia au discutat despre centrele de evaluare a pacientilor COVID si despre pregatirea spitalelor pentru a acorda servicii medicale atat pentru bolnavii infectati cu virusul SARS-CoV-2 cat si pentru cei cu alte patologii, pentru a evita situatia din valurile precedente care a dus la o mortalitate crescuta.

Ministrul Sanatatii considera foarte importante centrele de evaluare ambulatorie, in care pacientii infectati vor fi investigati si vor beneficia de tratament astfel incat sa nu se mai produca supraaglomerarea sectiilor de spital.

Etichete: valul 5 al pandemiei, centre de evaluare pacienti covid, bilet de trimitere pacienti covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: