Pregatirea in Rezidentiat se va putea desfasura si in unitatile sanitare private

11/12/2019
Pregatirea in Rezidentiat se va putea desfasura si in unitatile sanitare private

Pregatirea in Rezidentiat se va putea desfasura si in unitatile sanitare private

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pregatirea-in-rezidentiat-se-va-putea-desfasura-si-in-unitatile-sanitare-private/

O Ordonanta de Urgenta aprobata de Guvern prevede ca pregatirea in rezidentiat se va putea desfasura si in cadrul unitatilor sanitare private si in institutiile de invatamant superior particulare acreditate, care au in structura programe de studii universitare de licenta.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii, pregatirea in rezidentiat se va defasura in mod descentralizat, regional, la nivelul centrelor universitare cu facultati de medicina, medicina dentara si farmacie acreditate, prin departamentele de invatamant postuniversitar medical, medico-dentar si farmaceutic, inclusiv in cabinete medicale individuale de medicina de familie, precum si in unitati sanitare si unitati medico-militare ale ministerelor cu retea sanitara proprie, sau in unitati sanitare aflate in administrarea unitatilor publice locale.

“Prin reglementarile de astazi eliminam inechitatile existente, elaborand cadrul legal care da posibilitatea formarii unui numar mai mare de specialisti atat in sistemul public, cat si in unitati sanitare private si institutii de invatamant superior particulare acreditate care indeplinesc toate conditiile de pregatire. Astfel, toti cei care au obtinut la concurs peste 60% din punctajul pe domeniu vor intra in pregatire. Avem inregistrat un record privind numarul de rezidenti pe care-l vom pregati, estimam 7.159 rezidenti, in Romania si speram ca efectele sa se vada in cativa ani. Sunt primele masuri concrete pe care le luam pentru a stopa criza resursei umane calificata din domeniul medical. Am reusit acest lucru in conditiile in care anul acesta s-a inregistrat un record de participare la Rezidentiat”, a declarat Victor Costache, ministrul Sanatatii, potrivit sursei citate.

Continut educational:

Astfel, fata de cele 3.960 locuri alocate domeniului medicina generala, au fost identificate solutii pentru ca peste 900 tineri care au obtinut punctaj minim de promovare si care nu puteau fi incadrati in sistemul actual de formare aferent medicilor rezidenti sa intre, suplimentar, in pregatire.

Totodata, Ministerul Sanatatii transmite ca se lucreaza si pentru integrarea celor din domeniul medicina dentara si farmaciei. Pentru a nu exista disfunctionalitati in comunicare, intre cei promovati la Rezidentiat si Centrul de Resurse Umane din Sanatatea Publica (CRUSP), unitatea aflata in subordinea MS si care se ocupa de repartizarea pe specialitati a noilor medici rezidenti, se va forma un grup suport.

Etichete: rezidentiat, pregatire rezidentiat, rezidentiat spitale private, pregatire rezidentiat spital, noutati rezidenti

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Burtea Corina says:

    Ce numar are actul normativ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: