CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

04/08/2021

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prefect-hd-sanatatea-nu-are-culoare/

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Hunedoara a anuntat ca va aloca spitalelor din judet, in perioada august-decembrie, fonduri mai mari fata de sumele platite anului trecut.

Prefectul judetului, Calin Petru Marian, a solicitat conducerii C.A.S. Hunedoara, reprezentata de Adrian David – director general, ca sumele primite de la Guvernul Romaniei sa fie impartite astfel incat sa creasca veniturile tuturor spitalelor din judetul Hunedoara.

“Pentru Guvernul Romaniei, atentia acordata sanatatii publice este deosebit de importanta. Sanatatea nu are culoare politica iar finantarea serviciilor medicale din judetul Hunedoara este gandita in asa fel incat toate spitalele sa aiba suficiente fonduri pentru a asigura serviciile medicale de care au nevoie hunedorenii.”, a declarat prefectul Calin Petru Marian, potrivit unei informari a Institutiei Prefectului din judetul Hunedoara.

Astfel, pentru perioada august – decembrie 2021, celor 12 unitati spitalicesti din judetul Hunedoara, le-au fost alocate sume mai mari decat anul trecut pentru buna functionare dar si pentru a avea fonduri suficiente necesare internarilor de zi.

“Preventia este o componenta extrem de importanta a sistemului de sanatate, careia trebuie sa ii acordam o mai mare atentie pentru imbunatatirea starii de sanatate a populatiei. Prevenirea imbolnavirilor si depistarea unor afectiuni in faze incipiente mai usor de tratat aduce beneficii majore. Pacientii vor avea sanse mai mari de recuperare, iar costurile vor fi mai mici. De asemenea, niciun furnizor de servicii paraclinice nu poate refuza acordarea investigatiilor recomandate de medicul de familie in cadrul consultatiei de preventie pentru asiguratul din lista proprie cu varsta de peste 40 de ani, pe motiv ca s-au epuizat fondurile.”, a declarat si Adrian David, directoul CJAS Hunedoara.

Etichete: spitale judetul Hunedoara, CJAS Hunedoara, unitati spitalicesti hunedoara

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Valul patru nu a fost pregatit cum trebuia; cu noul ministru Cseke, vom facem fata

Incepe vaccinarea cu doza a treia de vaccin anti-Covid, la Romexpo (Bucuresti)

Sectie de Pre-Terapie la Spitalul Victor Babes Timisoara

DSP Bucuresti: Modul de calcul al incidentei respecta acelasi algoritm din luna martie

Transmitere comunitara accelerata a tulpinii Delta, in Romania