Precizari privind testele rapide antigen SARS-CoV-2 in unitatile de invatamant

12/02/2021
Precizari privind testele rapide antigen SARS-CoV-2 in unitatile de invatamant

Precizari privind testele rapide antigen SARS-CoV-2 in unitatile de invatamant

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/precizari-privind-testele-rapide-antigen-sars-cov-2-in-unitatile-de-invatamant/

Ca urmare a exprimarii unei ingrijorari din partea unitatilor de invatamant cu privire la modul de raportare al testelor rapide antigen SARS CoV-2, Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti face mai multe precizari.

Platforma dsp.g4d.ro a fost creata si implementata de DSPMB in colaborare cu societatea civila, de la momentul aparitiei Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 2240/2020, de modificare a Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 1829/2020, care stabileste obligativitatea raportarii tuturor rezultatelor testelor rapide antigen SARS CoV-2, transmite DSPMB intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, in aceasta platforma s-au raportat inca de la inceputul lunii ianuarie testele rapide efectuate in toate unitatile medicale/ cabinete medicale/ centre rezidentiale/ laboratoare/ unitati inchise de tip penitenciar.

“Potrivit procedurii privind raportarea rezultatelor testelor rapide antigenice SARS COV-2 si de utilizare a platformei, comunicata de DSPMB catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, conducatorul unitatii scolare are obligatia sa asigure instruirea personalului cu privire la raportarea acestor rezultate, desemnand persoane responsabile pentru completarea unor date intr-o macheta de tip Excel, reglementata prin procedura, si transmiterea acesteia in platforma dsp.g4d.ro Raportarea rezultatelor rapid pozitiv si rapid negativ trebuie realizata in termen de 24 de ore de la data efectuarii probei. Probele raportate de catre unitatile scolare sunt incarcate de reprezentantii DSPMB in aplicatia informatica CORONA FORMS, platforma dsp.g4d.ro facilitand colectarea, gestionarea si raportarea unui volum mare de informatii, provenite nu numai din unitatile scolare ci si din unitati medicale, centre rezidentiale, cabinete, unitati inchise, etc.”, se precizeaza in comunicatul DSP.

Raspunderea pentru corectitudinea transmiterii datelor cuprinse in macheta revine persoanei care le-a completat, DSPMB preia, centralizeaza si incarca datele in aplicatia informatica CORONA FORMS.

Unitatile scolare nu trebuie sa transmita catre DSPMB acordul parintelui pentru recoltarea probei si nici un alt document intocmit in vederea recoltarii.

De asemenea, DSPMB a pus la dispozitia unitatilor scolare un numar de telefon dedicat – 0757 077 287 si o adresa de email – info.rapid@dspb.ro, pentru informatii suplimentare, la care persoane responsabile cu aceasta activitate asigura tot suportul necesar pentru o implementare rapida.

“Mentionam faptul ca un test efectuat de un elev in cadrul unui cabinet medical din afara unitatii scolare, nu se raporteaza de catre scoala.”, mai scrie in comunicatul citat.
In cadrul scolilor, testarea se realizeaza conform Ordinului comun nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2 si Metodologiei INSP, respectiv in doua situatii:

1. Prescolarii, elevii, personalul din cadrul unitatii de invatamant, care prezinta simptomatologiei specifica Metodologiei INSP;

2. Contactii directi ai unui caz confirmat pozitiv cu virusul SARS CoV-2, stabiliti in urma anchetei epidemiologice efectuata de catre DSPMB

Etichete: teste antigen in scoli, testare covid in scoli, testare copii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: