Pot reduce acneea dietele cu un continut scazut de hidrocarbonati?

21/10/2011

Pot reduce acneea dietele cu un continut scazut de hidrocarbonati?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pot-reduce-acneea-dietele-cu-un-continut-scazut-de-hidrocarbonati/

Desi putinele studii facute asupra subiectului au adus rezultate amestecate, “teoretic, persoanele cu acnee pot avea hiperinsulinemie si o dieta scazuta in indice glicemic poate contribui la controlul hormonal al acneii” afirma Alan R. Shalita, profesor si sef al departamentului de dermatologie al SUNY Medical Center din New York. „As incuraja pacientii cu acnee sa reduca consumul de hidrocarbonati si sa nu utilizeze produsele lactate in exces, existand sugestii ca produsele pe baza de lapte pot contribui la acnee” a adaugat.

Prezentarea a fost facuta de Alan Shalita la intalnirea de vara a Academiei Americane de Dermatologie din New York. De asemenea a afirmat ca nu exista legaturi clare intre geneza acneii datorata unor anumite feluri de mancare si nici nu exista cure miraculoase, toate aceste informatii fiind clasificate ca mituri.

De exemplu, nu exista dovezi legate de ciocolata, un studiu ce a comparat ciocolata Hershey cu inlocuitori pe baza de carob a aratat ca nu exista nici o diferenta. „Exista zahar si grasimi in ambele produse, asa ca persoanele care reactioneaza la ciocolata, de fapt reactioneaza la zaharul din ciocolata” a spus Shalita.

Pe de alta parte exista vesti bune pentru tratament: produsele OTC sunt cele mai bune pentru inceperea tratamentului la acneea usoara si moderata. Astfel sapunurile si cremele curatitoare pe baza de acid salicilic si produsele pe baza de peroxid de benzoil sunt prima intentie. Daca dupa aceasta combinatie acneea nu trece atunci pasul urmator implica consultarea unui dermatolog a incheiat Shalita.

Pentru acneea severa, scarificatoare, tratamentul de baza inca este isotretinoinul, o forma de vitamina A, dar cu efecte teratogene puternice si alte efecte adverse precum depresii, halucinatii si tendinte suicidale. Astfel ca e firesc ca oamenii sa caute tratamente alternative, spune Amy Forman Taub, asistent universitar la catedra de dermatologie a Northwestern University Medical School din Chicago. O alternativa e terapia cu laser iar terapia cu Levulan si lumina albastra poate constitui o optiune (detalii: http://en.wikipedia.org/wiki/Levulan –  Levulan e un lichid ce e aplicat pe piele si absorbit in glandele sebacee. Prin activare cu lumina albastra reduce marimea glandelor. Acest tratament ucide si bacteriile cauzatoare de acnee). De asemenea anumite contraceptive precum si unele antibiotice orale si topice pot fi folosite in tratament, a incheiat dr. Taub.

 

From WebMD Health News
Low-Carb Diets May Improve Acne

Denise Mann

http://www.medscape.com/viewarticle/747823?src=mpnews&spon=34

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: