Plata asigurarii de sanatate pentru persoanele fara venituri, optionala?

05/02/2016

Plata asigurarii de sanatate pentru persoanele fara venituri, optionala?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/plata-asigurarii-de-sanatate-pentru-persoanele-fara-venituri-optionala/

asigurare-privataMinisterul Finantelor va modifica prevederile din Codul Fiscal care obliga persoanele fara venituri sa plateasca o contributie la sistemul public de sanatate.

Conform reprezentilor ministerului,  aceasta contributie va deveni optionala.

“Lucram in acest moment la modificarea prevederilor din Codul Fiscal care au creat aceste probleme. Probabil se va merge pe o solutie de asigurare optionala, pentru ca sa nu uitam ca nu vorbim de impozitare, ci de o plata pentru contributia la asigurari de sanatate, ceea ce implica asigurarea in sistemul public de sanatate. Nu este un impozit, ci este o asigurare”, a declarat Gabriel Biris, secretar de stat in Ministerul Finantelor, conform Agerpres.

In prezent, persoanele care nu pot dovedi plata contributiei la asigurarile de sanatate sunt obligate, pentru a obtine calitatea de asigurat, sa achite contributia legala pe ultimele sase luni, in cuantum lunar de 5,5% din salariul minim.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. PETREA MIHAELA says:

    astepatam demult noi medicii acesta masura, numai ca decidentii nostri vedem ca o tot modifica. De ce exista acesta discriminare? unii sunt obligati sa platesca cas iar pt altii devine optional?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: