Planul national oncologic, lansat in aprilie

14/03/2016

Planul national oncologic, lansat in aprilie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/planul-national-oncologic-lansat-in-aprilie/

poza sistemul de sanatate din RomaniaRomania este singura tara din Uniunea Europeana care nu a finalizat planul national oncologic, insa acesta  urmeaza sa fie lansat la mijlocul lunii aprilie.

“Toate tarile din comunitatea europeana functioneaza dupa asa-numitul plan comprehensiv de control al cancerului. Suntem ultima tara care nu l-a finalizat. In 13-14 aprilie, pot sa anunt oficial, in Bucuresti, va fi lansarea acestui plan, care va fi finalizat pana in acel moment”, a declarat Patriciu Achimas-Cadariu, Patriciu Achimas-Cadariu, conform Agerpres.

Planul national oncologic  va fi conceput plecand de la profilaxie prin educatie pentru sanatate si screening, diagnostic si tratament, ingrijire, paleatie si ajungand pana la cercetare in domeniu.

“Acesta e modul prin care poti crea planuri de actiune. Trecem de la strategii, in zona concretului, a palpabilului. Din momentul in care finalizam acest plan, din care avem componente fara doar si poate, stim exact ce avem de facut in anii care urmeaza si ne propunem ca, pana in 2020, ce sa facem an de an, cum sa bugetam, astfel incat sa stim foarte clar ce avem de facut”, a mai adaugat Achimas-Cadariu.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati