Plan de masuri privind sistemul de sanatate, convenit in sedinta CSAT

31/05/2016

Plan de masuri privind sistemul de sanatate, convenit in sedinta CSAT

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/plan-de-masuri-privind-sistemul-de-sanatate-convenit-in-sedinta-csat/

poza decizie medicalaPresedintele Klaus Iohannis a anuntat ca in sedinta CSAT de la sfarsitul saptamanii trecute s-a convenit asupra unui plan de actiune, concretizat printr-o hotarare a Consiliului, care stabileste in cateva puncte masuri referitoare la sistemul de sanatate din Romania.

El a precizat ca, in ceea ce priveste normele, acestea trebuie sa fie aliniate la cerintele europene referitoare la antiseptice si dezinfectante chimice si sa fie exigente si aplicate inclusiv cu sanctiuni mai severe.

“S-a convenit ca un asemenea pachet de norme sa fie elaborat la nivel de guvern pana la sfarsitul lunii iulie”, a afirmat Iohannis, conform Agerpres.

Seful statului a mai spus ca, in acest scop, la Guvern se va constitui un grup de experti – medici, biologi, chimisti, specialisti in siguranta alimentara si alte categorii de specialisti – care sa lucreze la acest pachet de norme.

De asemenea,  el a indicat ca va trebui reglementat si modul de coordonare a activitatii intre domeniile sanatatii umane, veterinare, alimentatiei publice si cresterii animalelor, pentru stabilirea unor masuri in vederea utilizarii eficiente a antibioticelor.

“Guvernul Romaniei va urmari implementarea tuturor obiectivelor stabilite in Planul strategic de prevenire si combatere a infectiilor nosocomiale 2016-2018, prin care sunt dispuse masuri privind preventia, reducerea incidentei, monitorizarea si cresterea capacitatii de diagnostic a infectiilor intraspitalicesti”, a subliniat seful statului, potrivit Agerpres.

Guvernul va prezenta  trimistrial Consiliului Suprem de Aparare a Tarii informari cu privire la sistemul de sanatate publica si starea de sanatate a cetatenilor.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Circa 50% dintre romani sunt decisi sa se vaccineze impotriva Covid-19

Incepe activitatea de vaccinare prin centrele mobile

Modificari privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID

Studiu: Consumul de probiotice, Omega-3 si vitamina D, asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2

Discutii privind organizarea unor centre de vaccinare in companiile private