Plan de actiune pentru cresterea increderii populatiei in vaccinarea antiHPV

17/01/2020
Plan de actiune pentru cresterea increderii populatiei in vaccinarea antiHPV

Plan de actiune pentru cresterea increderii populatiei in vaccinarea antiHPV

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/plan-de-actiune-pentru-cresterea-increderii-populatiei-in-vaccinarea-antihpv/

Specialisti romani si straini, pacienti, medici de familie discuta despre pregatirea unui plan de actiune in vederea informarii si educarii populatiei cu privire la vaccinarea impotriva HPV, dar si in vaccinare in general.

“Suntem singura tara din Europa care mai discutam despre introducerea vaccinarii impotriva HPV. Ministerul Sanatatii a reluat campania de vaccinare impotriva acestui virus, doar pentru fetele parintilor care au cerut acest lucru si vrem sa extindem campania atat pentru acesta categorie de varsta, cat si pentru alte categorii de varsta. Dupa derapajul de acum 11 ani care a aruncat o umbra asupra vaccinarii antiHPV, vrem sa transformam actuala campanie intr-un succes. Echipa Ministerului Sanatatii sustine vaccinarea si urmarim adoptarea masurilor care sa creasca acoperirea vaccinala pentru tot programul national”, a declarat Victor Costache cu ocazia unui seminar comun de lucru.

Potrivit unui comunicat de presa, Ministerul Sanatatii a distribuit in teritoriu primele 20 000 de doze pentru reluarea vaccinarii antiHPV.

Continut educational:

Vaccinarea gratuita se face incepand din aceasta luna in cabinetele medicilor de familie la fetele cu varsta cuprinsa intre 11 si 14 ani pentru care parintii au solicitat in anii 2017 si 2018 vaccinarea, inclusiv cele care au trecut de aceasta varsta, daca au solicitat.

Conform Acordul Cadru incheiat de Ministerul Sanatatii cu furnizorul pentru o perioada de 4 ani, pot fi achizitionate pana la un numar de 2 100 000 doze pentru extinderea campaniei.

Potrivit sursei citate, Ministerul Sanatatii face apel la parinti sa solicite informatii medicilor de familie, iar medicii de familie trebuie sa se informeze transparent si corect catre parintii cu privire la vaccinarea antiHPV.

Etichete: vaccinarea antiHPV, virusul HPV, vaccinare la medicul de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: