Pistol: Sistemul medical romanesc nu era pregatit pentru un astfel de val de imbolnaviri

21/01/2022

Pistol: Sistemul medical romanesc nu era pregatit pentru un astfel de val de imbolnaviri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pistol-sistemul-medical-romanesc-nu-era-pregatit-pentru-un-astfel-de-val-de-imbolnaviri/

Sistemul medical romanesc nu a fost pregatit pentru pandemie si implicit valul de imbolnaviri de COVID-19, insa eforturile au fost remarcabile, a precizat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii (MS) Adriana Pistol.

“In Romania, pana in prezent, am inregistrat aproape doua milioane de cazuri de COVID si aproape 60.000 de decese, care au fost concentrate in mod deosebit la persoane de peste 60 de ani, respectiv 85% dintre decese, si la persoane care aveau si alte comorbiditati. Sistemul medical romanesc, ca toate sistemele, nu era pregatit pentru un astfel de val de imbolnaviri. Daca stam bine sa privim, chiar si in alte state, nimeni nu a fost pe deplin pregatit sa faca fata acestei pandemii. In schimb, a existat foarte multa straduinta. Pentru a putea raspunde nevoilor de servicii de sanatate ale populatiei, eforturile din partea sectorului de sanatate au fost remarcabile. Peste 300 de spitale, in cea mai mare parte publice, au fost implicate in managementul cazurilor de COVID si s-a ajuns la o capacitate de aproape 25.000 de paturi destinate ingrijirilor COVID”, a declarat Adriana Pistol la masa rotunda ‘COVID-19: aspecte actuale’, organizata de Academia de Stiinte Medicale.

In cadrul aceluiasi eveniment, ministrul Rafila a subliniat importanta redobandirii increderii populatiei in autoritati pentru gestionarea pandemiei de COVID-19. Lipsa acesteia genereaza tragedii, in conditiile in care pacientii se prezinta foarte tarziu la medic, potrivit demnitarului.

Etichete: sistem medical romanesc, imbolnaviri covid, adriana pistol

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: