PIAS in coma profunda

04/11/2016

PIAS in coma profunda

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pias-in-coma-profunda/

SNMF-FNPMFSocietatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), organizatii reprezentative ale medicilor de familie din Romania, in numele celor pe care ii reprezinta, acuza CNAS de iresponsabilitate in asigurarea sanatatii pacientilor, prin proasta gestionare a Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate din Romania!
 
Traversam din nou o lunga perioada de timp in care sistemele informatice nu functioneaza. Am pierdut sirul zilelor in care se intampla acest lucru, astfel incat acum tinde sa devina aceasta  normalitatea!
 
In ciuda comunicatului linistitor al CNAS din data de 2 noiembrie, unde se afirma ca „Sistemul informatic al  cardului national de  asigurari de sanatate este in stare de functionare, incepand cu data de 2 noiembrie 2016, orele 19.00, iar in continuare se efectueaza operatiuni tehnice de monitorizare si  consolidare a acestuia”, in realitate acest lucru nu se intampla.
 
In continuare:
– nu ni se valideaza serviciile efectuate
– nu putem elibera retete in sistem online
– nu se poate face raportarea serviciilor medicale pentru luna octombrie
– nu se poate elibera decontul serviciilor efectuate
– nu se pot factura serviciile pentru cel icare au reusit totusi sa isi raporteze serviciile
– medicii continua sa piarda noptile incercand sa valideze munca lor de peste zi si sa urce in sistem retetele eliberate offline.
– tot ce nu se rezolva in aceste zile, se reporteaza pentru zilele in care sistemul se va reporni, ceea ce va dubla volumul de munca, in situatia in care suntem limitati la numarul de consultatii, atat fizic cat si informatic.
 
Constatam ca nu exista un dialog cu CNAS si ca orice incercare a noastra de a crea un mediu accesibil pentru consultatii se loveste de un zid. Practic, din cauza nefunctionarii PIAS, CNAS impiedica dreptul la servicii medicale al oricarui pacient roman. Lipsa de asumare a devenit astfel o obisnuinta.
 
Realitatea obiectiva confirma: CNAS nu este capabila sa isi asume buna functionare a PIAS, mentenanta acesteia si prin urmare, nici validarea serviciilor medicale. De aceea, solicitam emiterea unui ordin al CNAS care sa acopere perioada de nefunctionare pentru validarea serviciilor efectuate de medicii de la toate nivelurile.
 
In afara riscurilor evidente ca medicii sa nu poata primii contravaloarea serviciilor medicale efectuate in aceste perioade de blocare, ramane o certitudine faptul ca nefunctionarea PIAS a generat un stres de neimaginat oricarui doctor care este obligat sa o foloseasca. Sistemul in sine, in loc sa usureze munca profesionistilor din sistem, o face aproape imposibila.
 
CNAS uita zilnic ca avem de-a face cu oameni bolnavi care nu pot beneficia de drepturile lor elementare la sanatate.
 
Solicitam Ministrului Sanatatii si Primului Ministru sa ia atitudine ferma privind competenta CNAS de a gestiona sistemele informatice.
 
Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF
Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF)

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

5 Comentarii

 1. elisabeta K says:

  Am devenit incet informatician,administratori,infractori si din nou studenti cu atata informatii noi pe care abia il putem urmari,daca mai ai si familie(sanatosi).E o degradare a medicului,unde mai ramane sa scrii articole stiintifice-daca-ti vine pofta ,ca pe vremuri?Ar trebui sa ne simtim medici,sa avem rabdare cu pacientul NU colectoare de informatii si legislatii

 2. nacu alexandru says:

  trebuie renuntat la un pacient mort din nastere si care nu este decat un zombie pe care ni-l arata cnas ca sa ne sperie.Dar…vorba multa saracia omului…

 3. tranca says:

  Afisajele sint inverse actiunilor in derulare , dar azi programul a mers bine fata de ultimele 2-3 saptamini .

 4. stefan says:

  Sa se renunte la cardul de sanatate care nu a adus nici un beneficiu,din contra ne-a stresat peste limita noastra de supoetabilitate ,ne-a ingreunat munca in detrimentul omului bolnav!CONSTATAM : CNAS NU ESTE CAPABILA SA GESTIONEZE ACEASTA FORMA DE LUCRU MENITA SA NE USUREZE MUNCA!

 5. Bosie Mircea says:

  credem ca in situatia data -care se prelungeste cu intermitente de atata timp- renuntarea la sistemul card-ului de sanatate -asa cum si Germania si Franta au facut-o deja- este un pas care va aduce mai multa liniste pentru toti cei legati de sistemul de sanatate: pacienti si medici

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: