Pfizer/BioNTech: Studii clinice pentru un vaccin impotriva Omicron

25/01/2022
Pfizer/BioNTech: Studii clinice pentru un vaccin impotriva Omicron

Pfizer/BioNTech: Studii clinice pentru un vaccin impotriva Omicron

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pfizer-biontech-studii-clinice-pentru-un-vaccin-impotriva-omicron/

Companiile Pfizer/BioNTech au inceput recrutarea de voluntari pentru un studiu clinic care vizeaza testarea, pe adulti cu varsta sub 55 de ani, a sigurantei si raspunsului imunitar in cazul unei versiuni a vaccinului sau anti-COVID-19 care vizeaza in mod specific varianta Omicron, au anuntat cele doua companii, potrivit AFP.

Conducerea Pfizer a anuntat la inceputul lunii ianuarie ca gigantul farmaceutic ar putea fi pregatit sa solicite autorizatii pentru noul vaccin, care vizeaza aceasta varianta de COVID-19, incepand din luna martie, realateaza si Agerpres.

In timp ce datele actuale indica faptul ca dozele de rapel ale vaccinului initial protejeaza impotriva formelor grave de Omicron, compania prefera sa actioneze cu precautie, a declarat Kathrin Jansen, sefa de cercetare pentru vaccinuri din cadrul grupului.

“Recunoastem importanta de a fi pregatiti in cazul in care aceasta protectie scade in timp, si de face fata Omicron si a altor variante in viitor”, a mai spus ea.

CEO-ul companiei germane BioNTech, Ugur Sahin, a declarat ca protectia vaccinului initial impotriva formelor usoare sau moderate de COVID-19 pare sa dispara mai rapid in cazul variantei Omicron.

“Acest studiu se desfasoara in cadrul abordarii noastre stiintifice care urmareste sa dezvolte vaccinuri tintite impotriva variantelor (de coronavirus) care reusesc sa dezvolte niveluri similare de protectie impotriva Omicron, ca si in cazul variantelor aparute mai inainte, dar cu o durata mai lunga de protectie”, a explicat el, potrivit surselor citate.

La studiul clinic vor participa 1.420 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani.

Etichete: vaccin impotriva omicron, vaccin anti covid pfizer biontech, studii clinice vaccin covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: