Petitie prin care se solicita raportarea infectiilor din spitale

28/11/2020
Petitie prin care se solicita raportarea infectiilor din spitale

Petitie prin care se solicita raportarea infectiilor din spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/petitie-prin-care-se-solicita-raportarea-infectiilor-din-spitale/

Comunitatea Declic a depus la Ministerul Sanatatii o petitie prin care solicita asigurarea unei raportari zilnice, transparente a infectiilor aparute in spitale.

Petitia ‘Raportati infectiile intraspitalicesti’ este semnata de peste 18.000 de membrii Declic.

“Cerem Ministerului Sanatatii si ministrului Nelu Tataru sa asigure un cadru, un mecanism functional de raportare, chiar zilnica, a acestor infectii ucigase. Cerem acest lucru deoarece Romania are de zeci de ani o grava problema cu sub-raportarea acestor infectii nosocomiale, chiar daca ele reprezinta principala amenintare la siguranta pacientilor internati in spitale”, a declarat, dupa depunerea petitiei, Anduta Karetsou, reprezentant al Declic, citata de Agerpres.

Potrivit acesteia, multi dintre semnatarii petitiei au transmis mesaje in care au prezentat problemele cu care s-au confruntat in spitale din cauza infectiilor nosocomiale.

“Sunt persoane care si-au pierdut sotii, sotiile, chiar copiii, frati, unchi, matusi, sunt sute, sute de mesaje. Dupa cum vedem, desi ne asteptam ca, dupa cinci ani de la Colectiv, sa se fi luat niste masuri serioase de imbunatatire a situatiei, iata ca ne-am trezit aproape la finalul anului ca nu avem in continuare o raportare a acestor infectii, ba mai mult s-au raportat zero infectii nosocomiale la pacientii diagnosticati cu COVID, inclusiv la cei decedati, si mai putin de un sfert din spitalele Romaniei au raportat alte infectii”, a mai sustinut reprezentanta Declic potrivit sursei citate.

De altfel ea mai adaugat ca, “in Romania, in ultimii 22 de ani, s-au raportat sub 1% infectii nosocomiale si in perioada 2016 – 2017 a fost un studiu european care a demonstrat ca nivelul real la acel moment era de zece ori mai mare decat cel raportat”.

Etichete: infectii nosocomiale, infectii intraspitalicesti, raportare infectii spitale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: