Peste 7.200 de cazuri de rujeola in Romania si 30 de decese confirmate

19/06/2017

Peste 7.200 de cazuri de rujeola in Romania si 30 de decese confirmate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-7-200-de-cazuri-de-rujeola-in-romania-si-30-de-decese-confirmate/

De la inceputul epidemie si pana acum, 30 de persoane au murit din cauza rujeolei, al 31-lea deces posibil cauzat de aceasta boala fiind in curs de confirmare sau infirmare, potrivit site-ului Institutului National de Sanatate Publica.

“Au fost inregistrate 30 de decese, astfel: opt in judetul Timis, cinci in Arad, sase in Dolj, patru in Caras-Severin si cate unul in Bihor, Calarasi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si Bucuresti. Un al 31-lea deces posibil datorat rujeolei se afla in curs de confirmare/ infirmare (judetul Cluj)”, precizeaza sursa citata.

Tot potrivit INSP numarul total de imbolnaviri de rujeola in Romania confirmat pana vineri, 16 iunie, este de 7.233 in 41 de judete ale tarii.

*Medicii de familie pot accesa GRATUIT cursul online “Proceduri de vaccinare si procesul de recuperare a vaccinarilor“, credit cu 12 puncte EMC.

Pentru a vedea cursul, click AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala