Peste 60% din persoanele cu diabet dezvolta neuropatie diabetica

19/10/2018

Peste 60% din persoanele cu diabet dezvolta neuropatie diabetica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-60-din-persoanele-cu-diabet-dezvolta-neuropatie-diabetica/

Peste 60% din persoanele cu diabet dezvolta neuropatie diabetica, iar circa 7% ajung nu doar la picior diabetic, ci la amputatii ale membrelor inferioare, a declarat un reprezentant al CNAS.

“La ora actuala, datele statistice sunt mai degraba sumbre: peste 60% din persoanele cu diabet dezvolta neuropatie diabetica, iar circa 7% ajung nu doar la picior diabetic, ci la amputatii ale membrelor inferioare. Ca sa nu mai mentionam si celelalte complicatii: atacul vascular cerebral, oftalmopatia si nefropatia diabetica, etc. In aceste conditii, avand in vedere si ritmul de crestere a numarului persoanelor afectate de diabet, este evident ca oricat am mari fondurile alocate sanatatii acestea vor fi mereu insuficiente daca este necesar sa tratam in mare parte boli aflate in stadii avansate, cu complicatii si uneori cu sanse incerte de reusita a tratamentului. De aceea ne dorim pentru viitor sa convingem populatia sa investeasca in propria sanatate, prin adoptarea unei conduite preventive. Ne dorim sa trecem de la medicina omului bolnav la medicina omului sanatos”, a spus Augustul Costache din partea CNAS, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, 823.000 de persoane sunt cuprinse in Programul national de diabet zaharat derulat de CNAS, iar restul sunt in diverse situatii (stadiu incipient care nu necesita medicatie, boala nedepistata sau neingrijita medical, etc).

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Neuropatia diabetica

 
“Numarul beneficiarilor programului s-a dublat in doar zece ani, iar bugetul alocat anual s-a marit de aproape cinci ori in acelasi interval de timp, depasind in anul 2018 suma de 1 miliard de lei. Subliniez in context ca acest program este cel mai mare din cele 14 programe nationale derulate de CNAS din punct de vedere al numarului de pacienti si al doilea ca nivel de finantare dupa cel oncologic, a mai precizat Costache conform sursei mentionate.
El a mai precizat ca peste 20% din totalul fondurilor alocate programelor nationale curative sunt alocate acestui program.
 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Experti internationali: Pandemia de coronavirus a expus fragilitatile OMS

Capitala a iesit din zona rosie, cu mai putin de 3 cazuri la mia de locuitori

Primul transplant renal din acest an, la Iasi

Ministrul Sanatatii confirma ca vor exista schimbari la CNAS, MS si ANMDM

Comitetul national pentru vaccinare: Nu este necesara dozarea anticorpilor inainte de vaccinarea anti-Covid