Peste 6.700 de persoane vaccinate, la Timisoara, in urma maratonului de vaccinare

26/04/2021
Peste 6.700 de persoane vaccinate, la Timisoara, in urma maratonului de vaccinare

Peste 6.700 de persoane vaccinate, la Timisoara, in urma maratonului de vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-6-700-de-persoane-vaccinate-la-timisoara-in-urma-maratonului-de-vaccinare/

Maratonul Vaccinarii de la Timisoara, care s-a desfasurat 64 de ore non-stop la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara, s-a incheiat luni dimineata, cu peste 6.700 de persoane imunizate anti-Covid.

Dr. Dorel Sandesc, seful sectiei ATI a Spitalului Judetean Timisoara, spune ca au fost trei zile si trei nopti de vaccinare continua la Timisoara, intr-o actiune fara precedent in Romania.

“Incheiem acest proiect, despre care putem spune ca este un nou inceput, pentru ca vedem impactul extraordinar la nivel local si national. Am vaccinat 6.722 de oameni in 64 de ore. Este efortul extraordinar al comunitatii medicale din Timisoara careia ii multumesc din tot sufletul. Este un moment de gratie al acestui sector, pentru ca am reusit sa ne unim eforturile, Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes, toate spitalele, medicii de toate gradele si functiile, asistente, voluntari, studenti care au venit in numar mare. Este un moment deosebit si al comunitatii medicale care transmite mesajul comunitatii. Speram ca acest eveniment sa fie un strigat care sa se transforme in bulgarele de zapada la nivelul intregii tari. Cred ca s-a vazut ca societatea romaneasca este capabila sa marseze la un mesaj adevarat, din suflet, onest, si am vazut acest val de incredere in mesaj, in vaccinare”, a afirmat dr. Dorel Sandesc, initiatorul proiectului, citat de Agerpres.

El a apreciat deschiderea dr. Valeriu Gheorghita, cu care a discutat aceasta idee si care si-a aratat disponibilitatea la toate propunerile de vaccinare fara planificare.

“Important este ca am ajuns la un punct in care ni se deschid noi perspective si sper sa continuam cu evenimente similare. (…). Nu am avut reactii deosebite, totul a mers foarte bine. Aici cred ca am avut cea mai mica rata de reactii secundare. Conteaza ambianta, pentru ca oamenii vin cu stres la vaccinare, dar noi am fost printre ei. Am avut doua pseudo-lipotimii la doua tinere, care s-au rezolvat foarte repede. Muzica clasica, mediul, locatia luminoasa au avut un rol important. Vom merge in continuare si in caravane. Cea mai dificila zi a fost vineri, aveam emotii ca nu va veni lumea”, a mai precizat dr. Dorel Sandesc, potrivit sursei citate.

Rapelul se va face peste exact trei saptamani, in cadrul unui nou maraton, similar cu cel de acum.

Etichete: maratonul vaccinare timisoara, vaccinare fara programare, dorel sandesc

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: