Peste 500.000 de copii sufera de tuberculoza la nivel mondial

09/07/2014

Peste 500.000 de copii sufera de tuberculoza la nivel mondial

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-500-000-de-copii-sufera-de-tuberculoza-la-nivel-mondial/

parkinson1Tuberculoza este o boala care afecteaza tot mai multi copii la nivel mondial. Statisticile arata ca aproximativ 650.000 de copii dezvolta tuberculoza in fiecare an. Ingrijorator este faptul ca la nivel mondial 53 de milioane de copii au forma latenta a infectiei, care poate sa evolueze in orice moment in tuberculoza activa.

Tuberculoza este o boala subraportata

Specialistii considera ca o evaluare corecta a numarului de persoane care sufera de tuberculoza nu este posibila deoarece raportarile in momentul de fata difera de la o tara la alta.

Dr. Peter Dodd de la Universitatea Sheffield, Marea Britanie, a folosit un model matematic pentru evaluarea cazurilor de tuberculoza.

Modelul matematic consta in integrarea unor elemente precum frecventa bolii la adulti, riscul de contagiune in familie, eficienta vaccinarii impotriva tuberculozei si impactul cu virusul HIV/SIDA.

Sunt necesare masuri suplimentare pentru controlul tuberculozei la copii

In urma evaluarilor efectuate, in 2010, aproximativ 7,6 milioane de copii sub 15 ani din cele 22 de tari analizate au fost diagnosticati cu infectia cu Mycobacterium tuberculosis.

Dintre acestia, 651.000 au dezvoltat mai tarziu tuberculoza, un sfert dintre ei provenind din India.

Un raport publicat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) in 2014 arata ca tuberculoza este o boala subdiagnosticata la nivel mondial. Doar 1 din 4 bolnavi cu tuberculoza ajunge sa fie diagnosticat si sa inceapa tratamentul corect.

In 2012, peste jumatate de milion de persoane sufereau de tuberculoza rezistenta la medicamente.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: