Peste 5.000 de doze de vaccin hexavalent vor ajunge in cabinetele medicilor de familie din Galati

12/06/2018


5.160 de doze de vaccin hexavalent vor ajunge la medicii de familie din judetul Galati la inceputul lunii iulie, au anuntat reprezentantii Directiei de Sanatate Publica.

Potrivit sursei citate, Ministerul Sanatatii a informat ca pana pe data de 30 iunie, dozele de vaccin hexavalent pentru intreaga tara vor ajunge la Unifarm iar de acolo vor fi preluate de reprezentantii directiilor de sanatate publica si vor fi distribuite medicilor de familie. In total, in toata tara se vor distribui 225.000 doze vaccin hexavalent, dintre care  5.160 de doze vor ajunge la Galati, relateaza Agerpres.

Conform Ministerului Sanatatii, contestatiile la licitatia prin care ministerul voia sa achizitioneze vaccinul au fost cauza care a determinat lipsa acestuia din sistemul de sanatate de aproximativ doua luni, mai scrie sursa mentionata.

Continut educational:

Vaccinul asigura imunitate impotriva hepatitei B, a tetanosului, difteriei, tusei convulsive, poliomielitei si a pneumoniei cu haemophilus influenzae. El trebuie administrat sugarilor in trei transe la doua, patru si 11 luni.

Vaccinul hexavalent se regaseste in programul national de imunizare al Ministerului Sanatatii, iar in ultimele doua luni, medicii de familie din toata tara au semnalat lipsa acestuia.

Autor: Anca Rusen

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Bilantul deceselor cauzate de gripa a ajuns la 27

Alexandru Rafila: In momentul de fata, avem, practic, o circulatie a virusurilor de tip A – H1N1 si H3N2

WhatsApp restrictioneaza distribuirea de mesaje pentru a combate dezinformarea

Ministrul Sanatatii: Nu suntem foarte departe de declararea epidemiei de gripa

14 decese din cauza gripei/ Pintea: Rata de vaccinare este foarte mica