Peste 4, 2 milioane de romani au Dosar Electronic de Sanatate

26/02/2015

Peste 4, 2 milioane de romani au Dosar Electronic de Sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-4-2-milioane-de-romani-au-dosar-electronic-de-sanatate/

dosareIn ultima saptamana au fost initiate 62.000 de dosare electronice de sanatate, iar in total, conform datelor CNAS, peste 4,2 milioane de romani au Dosar Electronic de Sanatate.

“Pana in prezent peste 4,2 milioane de pacienti au initializat Dosarul Electronic de Sanatate, peste 6.500 de medici completand date medicale. Totodata, 5.762 de persoane si-au studiat propriul dosar medical. In programul privind Dosarul Electronic de Sanatate au fost transmise peste 28 de milioane de documente, printre care 13 milioane de retete prescrise, peste11 milioane de fise de consultatie in cabinetele medicilor de familie si peste 3,5 milioane de bilete de trimitere. Pana in prezent, sunt peste 20.000 de accesari ale sumarului de urgenta si 836 de accesarii ale istoricului medical”, a declarat purtatorul de cuvant al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, conform Mediafax.

Dosarul Electronic de Sanatate, componenta a Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate, contine informatii medicale adunate, la nivel national, de la toti furnizorii de servicii medicale cu care pacientul a intrat in contact.

Initializarea dosarului electronic de sanatate se realizeaza, la cererea pacientului, de catre orice medic care detine semnatura electronica.

La initializarea unui dosar se va incarca din Sistemul Informatic Unic Integrat(SIUI) istoricul medical al pacientului incepand cu 2010, anul din care exista sistemul centralizat.

Accesul pacientilor la propriul Dosar Electronic de Sanatate se va realiza prin intermediul unei matrice de securitate, care se elibereaza pacientilor de catre medici, in baza cardului de sanatate sau a actului de identitate.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala