Peste 20 de medici de familie din Prahova au parasit sistemul in perioada pandemiei

11/04/2022
Peste 20 de medici de familie din Prahova au parasit sistemul in perioada pandemiei

Peste 20 de medici de familie din Prahova au parasit sistemul in perioada pandemiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-20-de-medici-de-familie-din-prahova-au-parasit-sistemul-in-perioada-pandemiei/

Peste 20 de medici de familie din judetul Prahova au parasit sistemul in perioada pandemiei, dupa ce s-au pensionat, a precizat conducerea Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Prahova.

“In perioada pandemiei, peste 20 de medici de familie au plecat din sistem, pensionat. Varsta medie la nivelul asistentei medicale primare este de peste 60 de ani. (…) Prin strategie, la rezidentiat trebuie sa crestem numarul de posturi la medicina de familie si dezvoltarea sistemului ambulatoriu in integralitate. Nu trebuie sa mergem la spital sa facem analize medicale, le facem in ambulator”, a declarat Catalin Maguleanu, presedintele CAS Prahova, potrivit Agerpres.

In intreaga tara exista un deficit de mii de medici de familie. La nivelul judetului Prahova se inregistreaza un deficit de circa 40 de doctori de familie.

“Din 2000 pana in 2022 avem un deficit de aproape 6.000 de medici de familie la nivelul tarii, iar media pe capitatie la nivel de cabinet de medicina de familie este de 2.000 de pacienti, ceea ce, daca vreti un punct de vedere al meu, personal, nu ne ajuta in dezvoltarea sistemului de medicina de familie prin ceea ce dorim noi, preventie, screening, analiza de risc la nivelul tuturor oamenilor care sunt inscrisi pe listele medicilor de familie”, a mai explicat presedintele CAS Prahova, potrivit sursei citate.

 

Etichete: medici de familie prahova, deficit medici de familie, CAS prahova

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: