Peste 17 milioane de europeni afectati de long Covid

15/09/2022
Peste 17 milioane de europeni afectati de long Covid

Peste 17 milioane de europeni afectati de long Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-17-milioane-de-europeni-afectati-de-long-covid/

Cel putin 17 milioane de europeni au suferit de tulburari pe termen lung legate de COVID, potrivit unei estimari publicate de biroul pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), care a facut apel la o mai buna ingrijire a bolnavilor, relateaza AFP.

Oboseala, tuse, dificultati de respiratie, febra intermitenta, pierderea gustului sau a mirosului, depresie, COVID de lunga durata (long COVID) se manifesta prin unul sau mai multe simptome dintr-o lista lunga, de obicei in decurs de trei luni de la infectare si care persista cel putin doua luni, reateaza si Agerpres.

“Milioane de persoane din regiunea europeana a OMS, care include Europa si tari din Asia Centrala, sufera de simptome debilitante la cateva luni dupa infectarea initiala cu COVID-19. Ele nu pot continua sa sufere in tacere”, a declarat directorul regional al OMS, Hans Kluge, intr-un comunicat de presa.

“Guvernele si partenerii din domeniul sanatatii trebuie sa conlucreze pentru a gasi solutii”, a subliniat el, constatand “necesitatea urgenta de analize suplimentare, a unei investitii mai mari, sprijin sporit si o mai mare solidaritate cu cei care sufera de aceasta boala”.

Potrivit estimarilor OMS, numarul femeilor afectate de COVID de lunga durata este de doua ori mai mare decat cel al barbatilor.

De curand, cercetatori de top din centre academice prestigioase si-au reunit fortele pentru a studia cauza principala a Long COVID. Acestia vor sa afle daca fragmente din coronavirus inca persista in tesuturile unor fost pacienti.

 

Etichete: long covid, covid de lunga durata, simptome long covid

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: