Peste 14 milioane de carduri distribuite

28/05/2015

Peste 14 milioane de carduri distribuite

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-14-milioane-de-carduri-distribuite/

card 1Pana in prezent, au fost distribuite peste 14 milioane de carduri de sanatate. Au mai ramas 350.000, dintre care 113.000 la Bucuresti.

Conform unui comunicat de presa esmis de CNAS numarul total de carduri returnate la CASMB de Posta Romana a fost initial de 192.000 de carduri, dintre care au fost distribuite peste 79.000 la ghiseele Casei si prin intermediul medicilor de familie.

Institutia precizeaza ca, in prezent, aproximativ 30.000 de carduri sunt blocate in sistem, cele mai multe dintre acestea din cauza tastarii gresite a pin-ului si din cauza scoaterii lor din cititor inainte de confirmarea in sistem a validarii.

“Deblocarea cardurilor de sanatate se poate face de catre furnizorul de servicii medicale apeland la helpdesk sau de catre pacient la sediul casei de asigurari de sanatate in evidenta careia se afla”, sustine conducerea CNAS.

Numarul validarii serviciilor medicale cu cardul reprezinta 70% din totalul celor acordate zilnic.

“Implementarea cardului de sanatate este rezultatul sprijinului constant oferit de Guvernul Romaniei. Ministerul Sanatatii este unul dintre actorii principali care a contribuit la implementarea acestui proiect. De asemenea, a contat foarte mult sprijinul si intelegerea tuturor furnizorilor de servicii medicale, care au constientizat importanta cardului national de sanatate. Nu in ultimul rand, acest sistem construit pentru pacienti a beneficiat de sprijinul acestora si le multumesc foarte mult”, afirma Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

IN informarea de presa mai scrie ca la nivel national, in perioada 1 – 27 mai, au fost acordate 6,4 milioane de servicii medicale validate cu cardul de sanatate si 3,9 milioane servicii medicale acordate fara card.

“In totalul serviciilor medicale acordate fara card sunt cuprinse si serviciile acordate copiilor si persoanelor neasigurate. Din a doua saptamana de functionare a sistemului cardului national de asigurari de sanatate s-a dublat numarul serviciilor validate cu cardul, fata de cele acordate fara card. Mai mult de jumatate din totalul acestor servicii au fost acordate de medicii de familie. (…) Cu o saptamana inaintea implementarii cardului de sanatate, in data de 24 aprilie, au fost activate in sistem 50.000 de carduri, iar in data de 4 mai au fost activate 147.000 de carduri. Dupa aceasta data, au fost activate in medie aproximativ 250.000 de carduri pe zi. Pana in data de 27 mai numarul total de carduri activate este de 6,2 milioane”,mai sustine CNAS, conform Agerpres.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Important pentru medicii de familie | Noi reglementari privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru pacientii cu Covid-19

Patru medici de la UPU din cadrul Spitalului Judetean Sibiu s-au imbolnavit de Covid-19

Studiu: Peste 80% dintre pacientii infectati cu Covid-19 au carenta de vitamina D

Rusia a lansat productia celui de-al doilea vaccin anti-Covid | Alte doua vacccinuri in pregatire

INSP a lansat un program de screening cardiovascular