Peste 100 de noi medicamente introduse in Canamed de la 1 iulie

15/06/2021

Peste 100 de noi medicamente introduse in Canamed de la 1 iulie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-100-de-noi-medicamente-introduse-in-canamed-de-la-1-iulie/

Ministerul Sanatatii vrea sa introduca in Catalogul national al preturilor medicamentelor autorizate de punere pe piata in Romania (Canamed) alte 109 de medicamente incepand cu data de 1 iulie.
Potrivit unui proiect de ordin al ministrului Sanatatii, in anexa 1 a ordinului nr. 1.165/2020, care a realizat ultima corectie a Canamed, dupa pozitia 7.074 se introduc inca 109 noi pozitii, 9 pozitii se abroga iar 86 se modifica

rintre noile medicamente ce se vor gasi in Canamed de la inceputul lunii viitoare se numara: Oxlumo 94,5 mg/0,5 ml pentru tratamentul hiperoxaluriei primare tip 1, Evrysdi 0,75 mg/ml pentru tratamentul atrofiei musculare spinale sau Zolgensma pentru tratarea atrofiei musculare spinale.

Urmatoarea corectie a preturilor din Canamed ar putea intra in vigoare la 1 ianuarie 2022.

Preturile maxime stabilite de minister in Canamed sunt obligatorii pentru detinatorii de autorizatie de punere pe piata (DAPP) a medicamentelor, pentru distribuitorii angro si furnizorii de servicii medicale si medicamente din

Romania care au relatii contractuale cu Ministerul Sanatatii, cu casele de asigurari de sanatate sau cu directiile de sanatate publica judetene.

Etichete: medicamente noi, medicamente Canamed

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: