Peste 100 de medicamente noi in Canamed, la 1 septembrie

21/08/2019

Peste 100 de medicamente noi in Canamed, la 1 septembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-100-de-medicamente-noi-in-canamed-la-1-septembrie/

Potrivit unui proiect de ordin, Ministerul Sanatatii intentioneaza sa introduca in Catalogul national al preturilor medicamentelor autorizate de punere pe piata in Romania (Canamed), inca 107 medicamente incepand cu data de 1 septembrie 2019.

Dintre aceste medicamente noi, 88 sunt generice iar restul inovative, destinate tratamentului leucemiei limfoblastice, a cancerului pulmonar non-microcelular sau a altor tipuri de boli oncologice.

Conform proiectului de ordin initiat de Ministerul Sanatatii, se mai propun modificari in privinta a 25 de medicamente din lista, precum si abrogarea altor 18.

La data de 1 august s-a facut cea mai recenta modificare de introducere a unor medicamente in Canamed. Atunci, in Catalogul national al preturilor medicamentelor autorizate de punere pe piata in Romania au intrat 146 de medicamente noi.

Continut educational:

Preturile maxime stabilite de minister in Canamed sunt obligatorii pentru detinatorii de autorizatie de punere pe piata (DAPP) a medicamentelor, pentru distribuitorii angro si furnizorii de servicii medicale si medicamente din Romania care au relatii contractuale cu Ministerul Sanatatii, cu casele de asigurari de sanatate sau cu directiile de sanatate publica judetene, mai scrie in actul normativ.

Pentru farmaciile care nu se afla in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate, cu directiile de sanatate publica judetene sau cu Ministerul Sanatatii, preturile sunt cuprinse in Catalogul public.

Etichete: medicamente noi, medicamente generice, medicamente inovative, canamed

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Oamenii de stiinta din intreaga lume si-au exprimat ingrijorarea vizavi de studiul despre hidroxiclorochina

Epidemia de rujeola din Romania a ajuns la 20.122 de cazuri

Medic pneumolog: Cele mai grave cazuri Covid-19, la pacientii cu patologii asociate

Ancheta penala in cazul unui centru de dializa din Capitala | 15 pacienti au murit de Covid-19

OMS: Europa nu trebuie sa taie cheltuielile publice pentru sanatate