Peste 100 de medicamente noi in Canamed, la 1 septembrie

21/08/2019

Peste 100 de medicamente noi in Canamed, la 1 septembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-100-de-medicamente-noi-in-canamed-la-1-septembrie/

Potrivit unui proiect de ordin, Ministerul Sanatatii intentioneaza sa introduca in Catalogul national al preturilor medicamentelor autorizate de punere pe piata in Romania (Canamed), inca 107 medicamente incepand cu data de 1 septembrie 2019.

Dintre aceste medicamente noi, 88 sunt generice iar restul inovative, destinate tratamentului leucemiei limfoblastice, a cancerului pulmonar non-microcelular sau a altor tipuri de boli oncologice.

Conform proiectului de ordin initiat de Ministerul Sanatatii, se mai propun modificari in privinta a 25 de medicamente din lista, precum si abrogarea altor 18.

La data de 1 august s-a facut cea mai recenta modificare de introducere a unor medicamente in Canamed. Atunci, in Catalogul national al preturilor medicamentelor autorizate de punere pe piata in Romania au intrat 146 de medicamente noi.

Continut educational:

Preturile maxime stabilite de minister in Canamed sunt obligatorii pentru detinatorii de autorizatie de punere pe piata (DAPP) a medicamentelor, pentru distribuitorii angro si furnizorii de servicii medicale si medicamente din Romania care au relatii contractuale cu Ministerul Sanatatii, cu casele de asigurari de sanatate sau cu directiile de sanatate publica judetene, mai scrie in actul normativ.

Pentru farmaciile care nu se afla in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate, cu directiile de sanatate publica judetene sau cu Ministerul Sanatatii, preturile sunt cuprinse in Catalogul public.

Etichete: medicamente noi, medicamente generice, medicamente inovative, canamed

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj