Stiri medicale

Peste 10.000 de decese cauzate de Ebola

Data ultimei actualizari: 13/03/2015

febra-ebolaConform celui mai recent bilant facut de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), epidemia de febra hemoragica Ebola din Africa occidentala a dus la decesul a peste 10.000 de oameni.

Conform bilantului preluat si de Agentia France-Presse, de la izbucnirea epidemiei din decembrie 2013 si pana in prezent, au fost afectate de epidemie 24.350 de persoane. Peste 10.000 au murit, cele mai multe victime provenind din tari precum Sierra Leone, Liberia sau Guineea.

La inceputul acestui an, grupul farmaceutic american Johnson & Johnson (J&J) a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca a inceput primele teste pe oameni ale ale potentialului sau vaccin impotriva febrei hemoragice Ebola.

Aceste teste de faza I (primul dintre cele trei stadii care trebuie trecute de un vaccin inainte de a putea fi comercializat) sunt coordonate de Oxford Vaccine Group, un grup de cercetatori de la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Aceste studii desfasurate pe un esantion de 72 de persoane  si au drept scop determinarea efectelor secundare asupra organismului uman. In esenta, a se verifica daca acesta este bine tolarat si sigur.

 Tot reprezentantii grupului Johnson & Johnson au mai precizat ca din luna aprilie a acestui an doresc sa accelereze testele si sa realizeze studii pe grupuri mai mari de oameni.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.