Peste 10.000 de decese cauzate de Ebola

13/03/2015

Peste 10.000 de decese cauzate de Ebola

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-10-000-de-decese-cauzate-de-ebola/

febra-ebolaConform celui mai recent bilant facut de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), epidemia de febra hemoragica Ebola din Africa occidentala a dus la decesul a peste 10.000 de oameni.

Conform bilantului preluat si de Agentia France-Presse, de la izbucnirea epidemiei din decembrie 2013 si pana in prezent, au fost afectate de epidemie 24.350 de persoane. Peste 10.000 au murit, cele mai multe victime provenind din tari precum Sierra Leone, Liberia sau Guineea.

La inceputul acestui an, grupul farmaceutic american Johnson & Johnson (J&J) a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca a inceput primele teste pe oameni ale ale potentialului sau vaccin impotriva febrei hemoragice Ebola.

Aceste teste de faza I (primul dintre cele trei stadii care trebuie trecute de un vaccin inainte de a putea fi comercializat) sunt coordonate de Oxford Vaccine Group, un grup de cercetatori de la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Aceste studii desfasurate pe un esantion de 72 de persoane  si au drept scop determinarea efectelor secundare asupra organismului uman. In esenta, a se verifica daca acesta este bine tolarat si sigur.

 Tot reprezentantii grupului Johnson & Johnson au mai precizat ca din luna aprilie a acestui an doresc sa accelereze testele si sa realizeze studii pe grupuri mai mari de oameni.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford are nevoie de un studiu suplimentar

Interventie de urgenta care a salvat viata unei paciente cu Covid-19, la Iasi

Cojan (CNAS): Sistemul nostru de sanatate incepe sa se miste

Pacientii cu afectiuni cronice fac apel pentru actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite

Nelu Tataru catre medicii tineri: Urmeaza o perioada frumoasa, in acealasi timp si grea, care o sa va aduca mari satisfactii profesionale