Peste 10.000 de bolnavi de diabet la Braila

15/11/2016

Peste 10.000 de bolnavi de diabet la Braila

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-10-000-de-bolnavi-de-diabet-la-braila/

diabetIn evidentele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Braila, potrivit informatiilor oferite de presedintele-director general al institutiei, dr. Camelia Nedelcu, sunt peste 10.000 de bolnavi de diabet.
Numarul total al persoanelor cu diabet aflate in evidentele CJAS Braila, potrivit dr. Nedelcu, este de 10.297, iar costul mediu pe bolnav de diabet este de 487 lei, scrie Agerpres.

Potrivit sursei mentionate, in anul 2016, la nivelul judetului Braila s-au contractat pentru Programul national de diabet medicamente in valoare de 6,8 milioane lei si materiale sanitare in valoare de 920 mii lei.

Luni, de Ziua Mondiala a Diabetului, medicii de la Bucuresti au atras atentia in cadrul conferintei “Obiceiuri alimentare nesanatoase ale copiilor” asupra numarului crescut de bolnavi de diabet, precizand ca in ultimii ani sunt si tot mai multi copiii care sufera de aceasta maladie.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Prima transa de vaccin gripal este destinata imunizarii cadrelor medicale | Cadrele didactice intra in categoriile de risc

OMS nu este de acord cu scurtarea perioadei de carantina | Nivel alarmant de transmitere in Europa

Copilul diagnosticat cu sindrom multisistemic inflamator (Boala Kawasaki), in stare stationara spre bine

Ziua Mondiala a Sigurantei Pacientului: Multumiri personalului medical pentru implicare si munca depusa

OMS: Nici o tara, spital sau clinica nu pot asigura securitatea pacientilor pana cand personalul medical nu este in siguranta