Peste 1.000 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus si sase decese

22/04/2020
Peste 1.000 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus si sase decese

Peste 1.000 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus si sase decese

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-1-000-de-cadre-medicale-infectate-cu-noul-coronavirus-si-sase-decese/

In prezent, exista 1.033 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus si sase decese inregistrate in randul acestora.

“Sunt cei care au fost in linia intai, sunt cei care au pus mai presus de viata lor viata celorlalti si tin sa le multumesc tuturor” a afirmat Nelu Tataru la Antena 3, citat si de Agerpres.

El a precizat ca toate cadrele medicale care lucreaza cu pacienti bolnavi de Covid-19 beneficiaza de un spor pentru conditii neprevazute, situatia urmand a se schimba dupa starea de urgenta.

“Exista un spor pentru conditii neprevazute pentru ca avem o lupta cu un virus necunoscut, fara existenta unui tratament. Avem acest spor care se da tuturor celor care iau contact cu o persoana infectata Covid. Dupa iesirea din starea de urgenta, vom discuta cu asociatiile profesionale si sindicatele si vom modifica Ordinul 153, care stipuleaza care sunt sporurile pentru fiecare specialitate in parte, inclusiv pentru cei care lucreaza in laboratoare”, a precizat Tataru, conform surselor citate.

De altfel, ministrul a sustinut ca starea de spirit a personalului medical este schimbata in bine, dupa ce spitalele au fost dotate cu echipamente de protectie.

Etichete: cadre medicale coronavirus, personal medical covid-19, cazuri coronavirus romania, decese cadre medicale covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: