Peste 1.000 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus si sase decese

22/04/2020

Peste 1.000 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus si sase decese

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-1-000-de-cadre-medicale-infectate-cu-noul-coronavirus-si-sase-decese/

In prezent, exista 1.033 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus si sase decese inregistrate in randul acestora.

“Sunt cei care au fost in linia intai, sunt cei care au pus mai presus de viata lor viata celorlalti si tin sa le multumesc tuturor” a afirmat Nelu Tataru la Antena 3, citat si de Agerpres.

El a precizat ca toate cadrele medicale care lucreaza cu pacienti bolnavi de Covid-19 beneficiaza de un spor pentru conditii neprevazute, situatia urmand a se schimba dupa starea de urgenta.

Continut educational:

“Exista un spor pentru conditii neprevazute pentru ca avem o lupta cu un virus necunoscut, fara existenta unui tratament. Avem acest spor care se da tuturor celor care iau contact cu o persoana infectata Covid. Dupa iesirea din starea de urgenta, vom discuta cu asociatiile profesionale si sindicatele si vom modifica Ordinul 153, care stipuleaza care sunt sporurile pentru fiecare specialitate in parte, inclusiv pentru cei care lucreaza in laboratoare”, a precizat Tataru, conform surselor citate.

De altfel, ministrul a sustinut ca starea de spirit a personalului medical este schimbata in bine, dupa ce spitalele au fost dotate cu echipamente de protectie.

Etichete: cadre medicale coronavirus, personal medical covid-19, cazuri coronavirus romania, decese cadre medicale covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Lista statelor in cazul in care se impune carantina la domiciliu pentru 14 zile

Medicii care trateaza pacientii cu Covid-19 sunt ingrijorati de criza unor medicamente esentiale

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford genereaza raspuns imun la persoanele in varsta

Un alt medic a pierdut lupta cu Covid-19 | Chirurgul Dumitru Octavian Unc a murit dupa ce s-a infectat cu noul coronavirs

Medic la Institutul ‘Matei Bals’: Panica nu duce la nimic bun