Personalul de pe ambulanta va protesta la nivel national daca premierul Orban nu invita sindicatele la discutii

30/10/2020

Personalul de pe ambulanta va protesta la nivel national daca premierul Orban nu invita sindicatele la discutii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/personalul-de-pe-ambulanta-va-protesta-la-nivel-national-daca-premierul-orban-nu-invita-sindicatele-la-discutii/

Personalul din serviciile de ambulanta va protesta la nivel national, miercuri, 4 noiembrie, daca premierul nu va invita la discutii conducerea Federatiei Nationale Sindicale “Ambulanta” din Romania.

Totodata, sindicalistii au anuntat ca incepand cu data de 5 noiembrie 2020, ambulantierii vor intra in greva japoneza pe perioada nedeterminata.

“Prin prezenta, va informam ca in data de 4 noiembrie a.c., incepand cu ora 10:00 pana la ora 12:00, se va desfasura un protest national organizat de Federatia Nationala Sindicala “Ambulanta” din Romania, sustinuta de organizatiile sindicale judetene membre din toate Serviciile Publice de Ambulanta. Protestul se va desfasura in toate sediile centrale din serviciile de ambulanta judetene, iar in Bucuresti protestul va fi organizat in Piata Victoriei, cu obiectiv pichetarea Guvernului, unde va fi prezent un grup de 80 de protestatari, grup format din reprezentantii sindicali ai organizatiilor sindicale din toate Serviciile Publice de Ambulanta din Romania”, se precizeaza intr-un comunicat al Federatiei Nationale Sindicale “Ambulanta” din Romania.

Potrivit sursei citate, reprezentantii FNSAR au inaintat o solicitare in scris premierului Romaniei pentru a stabili in regim de urgenta o intalnire care, potrivit sindicalistilor, a fost promisa de premier.

Revendicarile Federatiei Nationale Sindicale “Ambulanta” din Romania sunt: suplimentarea cu personal in serviciile de ambulanta, rectificarea bugetara la nivelul necesarului pentru a asigura drepturile salariale si cheltuieli materiale necesare pentru continuitatea activitatii in serviciile de ambulanta, reasezarea salarizarii asistentului medical, a managerului general si a membrilor comitetului director din serviciile de ambulanta.

De asemenea, pe lista de revendicari se mai afla salarizarea intregului personal din Serviciile Publice de Ambulanta incepand cu 1 ianuarie 2021 la nivelul grilei anului 2022, precum si asigurarea pensiei de urmas familiei acestuia in urma decesului personalului din Serviciile Publice de Ambulanta in lupta cu virusul COVID -19.

Etichete: servicii de ambulanta, personal ambulanta, protest ambulanta

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Barleanu Victor says:

    Sunt de acord cu conducerea cu FNS “Ambulanta” din Romania

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: