Persoanele aflate in baza de date DSP, care s-au tratat acasa, vor beneficia de certificatul COVID

11/06/2021
Persoanele aflate in baza de date DSP, care s-au tratat acasa, vor beneficia de certificatul COVID

Persoanele aflate in baza de date DSP, care s-au tratat acasa, vor beneficia de certificatul COVID

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/persoanele-aflate-in-baza-de-date-dsp-care-s-au-tratat-acasa-vor-beneficia-de-certificatul-covid/

Premierul Florin Citu a fost intrebat cum vor fi incluse in evidente persoanele care au trecut prin boala, dar s-au tratat acasa, avand in vedere ca certificatul verde digital COVID va cuprinde trei tipuri de informatii: persoane vaccinate, persoane care au trecut prin boala sau persoane care au un test PCR negativ.

“Am intrebat si eu acest lucru, sa stiti. Mi s-a spus ca nu putem sa includem decat persoanele care sunt in baza de date. Deci, daca s-au tratat acasa, dar ele sunt in baza de date si stim ca au avut, au trecut prin boala, vor fi incluse in aceste… Dar daca sunt persoane care au trecut prin boala si nu stiu, atunci nu pot sa fie in baza de date. Deci acelea care s-au tratat acasa sunt acolo. Dar pentru toata lumea solutia cea mai simpla este vaccinarea. M-am vaccinat si apoi nu mai exista astfel de probleme”, a declarat Florin Citu citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, intrebat de unde se va sti totusi daca au trecut prin boala anumite persoane avand in vedere ca s-au tratat acasa si daca in astfel de cazuri e suficienta dovada cu un test PCR pozitiv, premierul a raspuns: “De obicei, cand te tratai acasa si aveai simptome, sunai la DSP si te lua in evidenta si asa mai departe, deci exista acea procedura”

“Daca nu ai sunat la DSP, atunci nu exista o dovada ca ai trecut prin boala. Pentru ca este si reversul medaliei – unii o sa spuna ca au trecut prin boala, dar nu au trecut prin boala si atunci trebuie sa avem exact documentat’, a completat prim-ministrul.

De asemenea, intrebat despre faptul ca exista persoane care au prezentat simptome COVID, au chemat ambulanta, au fost testati pozitiv, dar nu apar in evidentele DSP, seful Executivului a afirmat: “Nu am un raspuns in acest moment”

 Etichete: certificat covid, certificat digital covid, persoane care s-au tratat acasa

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: