Perioada de valabilitate extinsa pentru 1,6 milioane de doze de vaccin anti-Covid

17/12/2021
Perioada de valabilitate extinsa pentru 1,6 milioane de doze de vaccin anti-Covid

Perioada de valabilitate extinsa pentru 1,6 milioane de doze de vaccin anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/perioada-de-valabilitate-extinsa-pentru-16-milioane-de-doze-de-vaccin-anti-covid/

Perioada de valabilitate pentru 1,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID va fi extinsa. Dozele vor fi si inscriptionate in acest sens.

“Vaccinul de la Moderna va avea o perioada de valabilitate de 9 luni, in aceleasi conditii de depozitare, la o temperatura de – 20 de grade, pentru toate loturile care se vor produce din 8 decembrie inainte. Agentia Europeana a Medicamentului a autorizat si extinderea retroactiva a perioadei de valabilitate pentru loturile care au fost produse pana la data de 8 decembrie, dar care au fost stocate in permanenta (…), care nu au iesit din lantul de – 20 de grade. In Romania sunt circa 1,6 milioane de doze de vaccin care se vor supune acestei reglementari de extindere a perioadei de valabilitate. Mentionez ca aceste loturi de vaccin au deja data de valabilitate inscriptionata. (…) Toate aceste modificari vor fi efectuate in registrul electronic si pe adeverinta de vaccinare se va regasi data corecta”, a precizat medicul Valeriu Gheorghita intr-o conferinta de presa.

De asemenea, el a precizat ca, cel mai probabil, campania de vaccinare anti-Covid pentru copiii din grupa de varsta 5 – 11 ani, va debuta in luna ianuarie.

Etichete: perioada de valabilitate vaccinuri anti-covid, valabilitate doze de vaccin covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: