Performanta in timp de pandemiei | Trei transplanturi renale in doua zile, la Iasi

30/09/2020

Performanta in timp de pandemiei | Trei transplanturi renale in doua zile, la Iasi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/performanta-in-timp-de-pandemiei-trei-transplanturi-renale-in-doua-zile-la-iasi/

In ciuda dificultatilor din timpul pandemiei, la Centrul Regional de Transplant Renal din Iasi se face performanta. Aici, in ultimele doua zile au fost realizate trei interventii de transplant renal.

Reprezentantii spitalului spunca doua dintre interventiile de transplant renal sunt de la donator aflat in moarte cerebrala, iar cea de-a treia a fost de la donator viu.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Boala Renala Diabetica

“Primele doua interventii au fost efectuate ieri (luni – n.r.) iar rinichii au fost transplantati unor pacienti de 52 si 56 de ani din judetul Iasi si judetul Botosani. Ambii pacienti erau in program de dializa cronica de peste 6 ani. Ultima interventie a fost realizata astazi. Donatorul a fost mama pacientului, 53 de ani, iar primitorul a fost baiatul de 34 de ani din judetul Bacau”, a spus conf.univ.dr. Ionut Nistor, purtatorul de cuvant al Spitalului ‘Dr. C.I Parhon’, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, de la inceputul acestui an si pana acum la Centrul Regional de Transplant Renal s-au efectuat 31 de astfel de interventii.

Etichete: transplant renal, Spitalul ‘Dr. C.I Parhon’ Iasi

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

21 de organizatii civile cer transparentizarea datelor despre pandemie | Ministrul Sanatatii spune ca a pornit deja demersul

Persoanele din mediul privat care intra in legatura directa cu multi cetateni vor fi vaccinate in etapa III-a

Opt comune din judetul Vrancea nu au niciun medic de familie

In 31 de judete a fost atinsa capacitatea maxima de programare pentru urmatoarele trei saptamani

Experti internationali: Pandemia de coronavirus a expus fragilitatile OMS