Perchezitii DIICOT la medici si farmacisti suspectati ca au decontat medicamente in baza unor documente false

27/11/2014
Perchezitii DIICOT la medici si farmacisti suspectati ca au decontat medicamente in baza unor documente false

Perchezitii DIICOT la medici si farmacisti suspectati ca au decontat medicamente in baza unor documente false

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/perchezitii-diicot-la-medici-si-farmacisti-suspectati-ca-au-decontat-medicamente-baza-unor-documente-false/

DIICOTPerchezitii DIICOT la medici si farmacisti. Oamenii legii au facut joi dimineata, 67 de perchezitii la Sectia Oncologie a Spitalului Municipal Oradea, la farmacii si medici de familie din judet, intr-un dosar in care 50 de persoane sunt suspectate ca au decontat medicamente in baza unor documente false.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul  Teritorial Oradea  impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Oradea, Cluj-Napoca, Timisoara si cu sprijinul Directiei Regionale Antifrauda Fiscala nr. 6 Oradea au efectuat in data de 27 noiembrie, 67 de perchezitii domiciliare pe raza municipiului Oradea si judetul Bihor ( Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea – Sectia Oncologie, mai multe farmacii si  cabinete medicale individuale ale unor medici de familie), in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional format din 50 persoane, specializat in infractiuni de evaziune fiscala, inselaciune si fals.

Conform DIICOT, in cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2012-2014 membrii gruparii au  generat activitati de fraudare a Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate prin cresterea artificiala a cuantumului vanzarilor aferente„ medicamentelor cu si fara contributie personala utilizata in tratamentul ambulatoriu” (TA) si a medicamentelor si materialelor  sanitare specifice”, care se acorda pentru tratamentul  in ambulatoriu al bolnavilor inclusi in unele programe nationale cu  scop curativ  (PNS) si implicit a sumelor raportate si  ulterior decontate Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Prejudiciul cauzat este in valoare de aproximativ 5 milioane euro.

La sediul D.I.I.C.O.T – ST Oradea sunt aduse in vederea audierii 30 de persoane, urmand a fi dispuse masuri legale in cauza.

 Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Roman de Informatii.

“Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie”, se mai arata intr-un comunicat oficial emis de DIICOT.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: