Pentru ca le pasa, doi medici pictori isi vand tabourile pentru a contribui cu bani la renovarea sectiei in care lucreaza

02/02/2015

Pentru ca le pasa, doi medici pictori isi vand tabourile pentru a contribui cu bani la renovarea sectiei in care lucreaza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pentru-ca-le-pasa-doi-medici-pictori-isi-vand-tabourile-pentru-contribui-cu-bani-la-renovarea-sectiei-care-lucreaza/

operatieDoi medici timisoreni isi vand creatiile artistice pe care le fac in timpul liber, iar cu banii obtinuti contribuie la suma necesara pentru renovarea sectiei.

Mircea Popitiu este medic rezident la Clinica de Chirurgie Vasculara a Spitalului Judetean. In timpul zilei se ocupa de pacientii lui si intra in sala de operatii, iar seara picteaza. Isi vinde apoi creatiile si doneaza banii pentru renovarea sectiei.

“Pentru mine pictura imbinata cu meseria de chirurg vascular este doar un mod de detasare si incerc acum prin aceasta expozitie sa fac si un lucru benefic pentru sectia pentru care lucrez si sa contribui prin vanzarea tablourilor la renovarea sectiei”, a declarat medicul rezident Mircea Popitiu, conform Digi 24.

La fel este si Vlad, un alt tanar rezident, care este pictor in timpul liber.

“As dori sa donez sectiei de Chirurgie Vasculara, sa imbunatatim conditiile oferite pacientilor si nu numai, si conditiile de munca ale noastre”,  spus si  dr. Vlad Neagoe.

 Din suma stransa pana acum, completata si  cu banii obtinuti pe tabouri, au fost renovate 7 saloane.

Pana acum s-au organizat doua expozitii, iar un tablou pictat de cei doi medici costa de la 100 pana la 1000 de euro.

“Orice initiativa de acest gen de a atrage fonduri din alte surse decat cele oferite de Consiliul Judetean sau Ministerul Sanatatii este laudabila, pentru ca din toate punctele de vedere spitalul are nevoie de astfel de oameni generosi”, a precizat si  Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19