Paun: Viitorul sistemului de sanatate inseamna promovarea cercetarii medicale

31/03/2022
Paun: Viitorul sistemului de sanatate inseamna promovarea cercetarii medicale

Paun: Viitorul sistemului de sanatate inseamna promovarea cercetarii medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/paun-viitorul-sistemului-de-sanatate-inseamna-promovarea-cercetarii-medicale/

Consilierul prezidential, Diana Paun, considera ca viitorul sistemului medical inseamna inovare si promovarea cercetarii medicale.

“Un alt element important este transformarea digitala. Sub impactul pandemic asupra furnizarii de ingrijiri, ea s-a dovedit o necesitate si poate aduce in continuare beneficii substantiale pe intregul traseu al pacientului. Gradul de performanta al fiecarui domeniu este dat de capacitatea de investitie in componenta de cercetare si inovare. In sanatate, investitia in cercetare si inovare aduce o contributie suplimentara care se reflecta in primul rand in cresterea sperantei de viata, mergand uneori pana la recuperare completa. Viitorul sistemului de sanatate inseamna, in ultima instanta, inovare si promovarea cercetarii medicale. Aceasta este de fapt si viziunea presedintelui Romaniei”, a precizat Diana Paun la dezbaterea Profit Health Forum, potrivit Agerpres.

Ea a mai precizat ca pandemia COVID-19 a reprezentat un fenomen perturbator, de amploare, care a modificat perceptiile si a schimbat ‘pentru totdeauna asteptarile’ comunitatilor.

Potrivit consilierului prezidential criza sanitara poate servi ‘ca oportunitate’ pentru a defini noi directii strategice in sanatate.

Etichete: cercetare medicala, sistemul de sanatate, diana paun

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: