Patriciu Achimas-Cadariu: Planul national de combatere a cancerului nu este o compunere

20/01/2022
Patriciu Achimas-Cadariu: Planul national de combatere a cancerului nu este o compunere

Patriciu Achimas-Cadariu: Planul national de combatere a cancerului nu este o compunere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/patriciu-achimas-cadariu-planul-national-de-combatere-a-cancerului-nu-este-o-compunere/

Planul national de combatere a cancerului nu reprezinta o compunere sau un eseu, ci vine cu masuri, are indicatori, iar totul este cuantificabil, spune deputatul Patriciu Achimas-Cadariu.

“Planul va fi pus in transparenta. Il vom discuta, nu este un plan perfect, cu siguranta, dar are masuri, are indicatori, totul este masurabil, totul este cuantificabil. Nu este o compunere, nu este un eseu. (…) Sunt convins ca in acest moment putem sa il implementam. O lege a cancerului este necesara sa sustina Planul de cancer, dar si el sa devina parte a strategiei nationale de sanatate pentru perioada care urmeaza”, a declarat medicul si deputatul Patriciu Achimas-Cadariu, la lansarea Planului national de combatere a cancerului, citat de Agerpres.

El a spus ca in plan nu s-au fixat termene exceptionale.

“Nu ne-am fixat termene exceptionale – 15% scaderea mortalitatii poate sa para foarte putin. Credeti-ma, va fi un efort enorm sa coboram cu 15% mortalitatea”, a mai precizat medicul.

Potrivit acestuia, fara un plan de combatere a cancerului nu se va putea actiona in contextul planului european care ofera finantare.

“Astrele s-au potrivit, toti actorii au raspuns prezent. Este dificil, intr-un grup cu orgolii, cum sunt cele ale breslei noastre, sa functionezi, dar aici cred ca pacientii nostri, asociatiile de pacienti, industria ne-au impulsionat si astfel am ajuns la acest rezultat fericit”, a mai subliniat Patriciu Achimas Cadariu, care a adaugat ca planul este realizat dupa modelul european, insa a pornit de la realitatile din Romania.

Etichete: plan national de combatere a cancerului, mortalitate cancer, dr patriciu achimas cadariu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: