Parteneriat CMR – SNMF – Data Center Solutions pentru educatia si informarea medicilor de familie

30/05/2012

Parteneriat CMR – SNMF – Data Center Solutions pentru educatia si informarea medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/parteneriat-cmr-snmf-data-center-solutions-pentru-educatia-si-informarea-medicilor-de-familie/

Colegiul Medicilor din Romania (CMR), Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Data Center Solutions anunta semnarea unui parteneriat strategic, intrat in vigoare incepand cu luna mai 2012, cu scopul unei  mai stranse colaborari medicale interdisciplinare, precum si  al promovarii activitatilor desfasurate de cei trei parteneri pe portalul formaremedicala.ro, si pe site-urile www.cmr.ro si www.snmf.ro.

Prin acest parteneriat si prin proiectul de informare si educatie medicala formaremedicala.ro desfasurat sub egida SNMF, dorim sa punem intr-o lumina reala rolul fundamental al medicilor de familie in sistemul de sanatate”, a declarat d-na dr. Rodica Tanasescu, presedinte SNMF.

De asemenea, cei trei parteneri doresc initierea unor programe de educatie medicala continua online in vederea  diseminarii informatilor medicale de ultima ora catre medicii de familie, dar si a reglementarilor legislative si deontologice care definesc cadrul in care medicii isi desfasoara activitatea.

Parteneriatul cu Societatea Nationala de Medicina Familiei si  Data Center Solutions in cadrul proiectului formaremedicala.ro  constituie, pe de o parte, o modalitate de promovare a unei informari corecte si cat mai complete, iar pe de alta parte, o garantie a calitatii programelor educationale. Educatia medicala continua tine de esenta profesiei medicale si protejeaza siguranta pacientului. Ea trebuie sa se adapteze timpului si de aceea, Colegiul Medicilor din Romania sustine si modalitatile moderne, cum ar fi educatia medicala online”, a declarat dl prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele CMR.

Societatea Nationala de Medicina Familiei si Data Center Solutions au pus din 2011 la dispozitia medicilor de familie  cursuri gratuite online de educatie medicala continua. Parteneriatul cu Colegiul Medicilor din Romania suplimenteaza informatiile oferite, aducand la cunostinta tuturor medicilor de familie toate reglementarile legislative in domeniu, precum si initiativele si proiectele demarate de forul profesional care le reglemeteaza activitatea.

Medicii de familie sunt linia intai in ceea ce priveste contactul cu pacientul. Comunicarea interdisciplinara si educatia medicala continua sunt factori importanti in activitatea oricarui medic. Astazi tehnologia permite medicilor ca prin cursuri online si telemedicina sa economiseasca  timp si sa fie la curent cu toate noutatile in domeniu. ”, a declarat dna Oana Bornaz, CEO Data Center Solutions.

Contact:

Redactor sef FormareMedicala: Dorina Pirau
dorinapirau[at]formaremedicala.ro ; Telefon: 0722.137.000
www.formaremedicala.ro

http://www.facebook.com/formaremedicala
http://www.twitter.com/FormareMedicala

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate, indisponibila joi, 29 octombrie, intre orele 21:00 – 24:00

Ce trebuie sa faca medicul de familie daca un pacient asimptomatic cu Covid-19, cu alte boli, devine simptomatic

Iohannis, despre negationistii pandemiei: E regretabil ca nu se lasa convinsi de evidente

Premierul Orban solicita cresterea capacitatii de testare | Tataru: Vom ajunge 50.000 de teste

Raed Arafat: 368 de localitati din Romania au depasit indicele de infectare de 3 la mia de locuitori