Parintii ar putea fi obligati sa participe la cursuri de informare despre vaccinarea copiilor

15/02/2018

Parintii ar putea fi obligati sa participe la cursuri de informare despre vaccinarea copiilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/parintii-ar-putea-fi-obligati-sa-participe-la-cursuri-de-informare-despre-vaccinarea-copiilor/


Parintii ar putea fi obligati prin lege sa se informeze cu privire la vaccinarea copiilor, in caz contrar fiind pasibili de amenda.

“Vorbim despre obligativitatea informarii parintelui in ceea ce priveste vaccinarea, iar la sintagma obligativitate n-o sa renuntam. Am spus-o in declaratiile trecute: nu vom lua copilul de mana de pe strada sa-l vaccinam, dar pe parinte putem sa-l obligam sa se informeze, astfel incat sa stie toate consecintele care decurg din faptul ca nu vrea sa-si vaccineze copilul, il oblig sa se informeze, asa cum statul pune la dispozitie pentru copii, pentru parinti, pentru ca indiferent unde se naste copilul, privat sau public, tot banii publici finanteaza aceste maternitati. Deci am dreptul si eu sa-l informez, sa-l sanctionez daca nu se informeaza, avand in vedere sanatatea copilului”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, intr-un interviu pentru RFI.

Continut educational:

Ea a mai precizat ca parintii ar putea fi obligati sa participe la niste cursuri de informare privind vaccinarea, iar cei care refuza ar putea fi amendati.

“Participand la cursurile de informare si sanctionandu-l daca nu participa, iar apoi sa declare pe propria raspundere ca nu doreste vaccinarea copilului. Dar aceasta este o discutie care tine de Parlament, pentru ca legea vaccinarii este la Camera Deputatilor si vor mai fi multe discutii pe aceasta tema. Sanctionare pecuniara pentru neinformare, asta cu siguranta”, a mai adaugat ministrul Sanatatii conform RFI si Digi24.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Ludwig says:

    …mai bine ar legifera invatamantul obligatoriu de 10 clase … ar rezolva si alte problem din societate … a mai fost si era mult mai bine.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Utilizarea unor doze mari de antibiotice poate sa faca unele bacterii mai rezistente

Coriu: Asistentii medicali, alaturi de medici, lucreaza in conditii dificile si chiar ajung la burnout

Studiu: Circa 60% dintre pacientii spitalizati cu Covid-19 au simptome persistente si dupa sase luni

BioNTech mizeaza pe eficacitatea vaccinului produs impreuna cu Pfizer si impotriva noilor variante ale SARS-CoV-2

OMS: Varianta de Covid -19 din India a fost clasata drept ingrijoratoare | Tulpina detectata in 44 de tari