Parintele poate sa refuze vaccinarea copiilor, dar in scris la medicul de familie

19/07/2017
Parintele poate sa refuze vaccinarea copiilor, dar in scris la medicul de familie

Parintele poate sa refuze vaccinarea copiilor, dar in scris la medicul de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/parintele-poate-sa-refuze-vaccinarea-copiilor-dar-in-scris-la-medicul-de-familie/

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a precizat, la lansarea campaniei pro-vaccinare, ca parintii au dreptul sa refuze vaccinarea.

Continut educational:

“Am solicitat ferm mobilizarea personalului propriu si colaborarea cu toti medicii de familie, in vederea intensificarii actiunilor de vaccinare a copiilor de pe lista de asigurati, precum si a copiilor identificati a fi neinregistrati la medicii de familie. (…) Voi urmari personal si voi face verificari in teren personal, pentru a urmari progresele inregistrate. (…) Toate vaccinurile achizitionate de Ministerul Sanatatii sunt sigure”, a spus Florian Bodog, citat de DCNews.ro.

De asemenea, in cadrul conferintei comunie MS si MAI de la lansarea campaniei, demnitarul a mai precizat ca: “Parintele are dreptul sa refuze si sa-si exprime acest refuz in scris la medicul de familie.”

 

Autor: FormareMedicala.ro

5 Comentarii

 1. mariana pusderca says:

  Domnul ministru este medic si ar trebui sa stie la fel de bine ca noi-ceilalti medici ca vaccinarile trebuie sa fie obligatirii.De aceea ne numim specialisti in sanatate sa hataram in consecinta.Semnatura parintilor pentru refuzul vaccinarii o practicam de mult,nu este o noutate.

 2. bunea maria says:

  Consider ca parintele nu are autritatea de a refuza vaccinarea, deoarece nevaccinarea permite aparitia persoanelor ce pot face si transmite bolile contagioase. Ei nu-si asuma riscurile pentru îmbolnavirea altor copii! Vaccinarea trebuie sa fie OBLIGATORIE!

 3. erica says:

  este o hotarare pro electrolara,sa nu supere pe nimeni.V-ati gandit o singura clipa ca multi copii au murit din cauza acestor refuzuri?

 4. Titi says:

  Ba nu. Parintele trebuie sa-si exprime in scris ACORDUL!!!

 5. tranca mariana says:

  Vaccinarile sint obligatorii ; daca parintii ar sti de toate nu ar mai finevoie de medici.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: