Pandemia de coronavirus | Ultima zi a starii de urgenta in Romania

14/05/2020
Pandemia de coronavirus | Ultima zi a starii de urgenta in Romania

Pandemia de coronavirus | Ultima zi a starii de urgenta in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pandemia-de-coronavirus-ultima-zi-a-starii-de-urgenta-in-romania/

Romania a intrat joi, 14 mai, in ultima zi a starii de urgenta, la doua luni de la instituirea ei prin decret prezidential din cauza pandemiei de coronavirus.

Presedintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgenta pe teritoriul Romaniei la data de 16 martie, pentru 30 de zile. Ulterior, seful statului a prelungit-o, la data de pe 14 aprilie, pentru alte 30 de zile.

Instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei a venit la cateva zile dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat pandemie de coronavirus.

Pana la momentul transmiterii acestei stiri, pe teritoriul Romaniei s-au inregistrat peste o mie de decese acuzate de noul coronavirus Covid-19, iar peste 16.000 de persoane au fost infectate.

Dupa ridicarea starii de urgenta, ar urma sa fie instituita starea de alerta. Camera Deputatilor a adoptat proiectul Guvernului in acest sens, fiind facute mai multe modificari.

‚ÄúStarea de alerta se instituie de Guvern prin hotarare, la propunerea ministrului Afacerilor Interne si nu poate depasi 30 de zile. Starea de alerta poate fi prelungita, pentru motive temeinice, pentru cel mult 30 de zile, prin hotarare a Guvernului, la propunerea ministrului Afacerilor Interne. Starea de alerta se instituie pe intreg teritoriul tarii sau doar pe teritoriul unor unitati administrativ-teritoriale, dupa caz “, se precizeaza in proiectul adoptat.

Etichete: stare de urgenta, stare de alerta, pandemie de coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: