Pandemia a crescut interesul romanilor pentru asigurarile de sanatate

24/06/2021

Pandemia a crescut interesul romanilor pentru asigurarile de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pandemia-a-crescut-interesul-romanilor-pentru-asigurarile-de-sanatate/

Pandemia generata de COVID-19 a produs modificari in perceptia romanilor asupra riscurilor, astfel ca a crescut interesul pentru protectia prin asigurare, arata Barometrul UNSAR-IRES privind Perceptia riscului si cultura asigurarilor din Romania (2021).

Potrivit unui comunicat al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), cea mai mare crestere a acestui indicator fata de anul 2020 a fost observata in cazul asigurarilor de sanatate, 4 din 10 romani declarand ca pandemia le-a crescut interesul pentru aceasta solutie de asigurare.

Astfel, 42% dintre romani (fata de 28% in 2020) spun ca sunt mai interesati, ca urmare a pandemiei, de protectia oferita de asigurarile de sanatate, 37% de asigurarea locuintelor (fata de 24% in 2020) si 30% de asigurarile de viata pentru somaj si preluarea temporara a ratelor (comparativ cu 23% in 2020).

“Nevoia de siguranta este in crestere, iar oamenii au simtit poate mai mult ca oricand necesitatea de a fi protejati in fata riscurilor printr-o polita de asigurare. De altfel, acesti indicatori de perceptie sunt in linie cu cele mai recente rezultate inregistrate la nivel de piata. Este deci important ca programele de educatie financiara si campaniile de informare sa ajunga la si mai multi romani – UNSAR accelerandu-si eforturile si in acest sens”, a declarat Adrian Marin, presedintele UNSAR, citat de Agerpres.

In ceea ce priveste impactul pandemiei asupra situatiei financiare a populatiei, numai 1 din 5 respondenti a declarat ca va economisi mai mult ca urmare a pandemiei, respectiv 22%, ceea ce indica o scadere de 14 puncte procentuale fata de 2020 (36%).
Nu in ultimul rand, din cercetarea sociologica reiese si o nevoie mai mare de informare in randul populatiei. Principala sursa de informare privind asigurarile a ramas internetul, mentionat de 58% dintre respondenti, urmat de televiziune si de industria de asigurari cu 24%.

Etichete: asigurari de sanatate, impactul pandemiei

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela