Pana la jumatatea lunii aprilie s-au ocupat aproape toate locurile la vaccinare

27/01/2021

Pana la jumatatea lunii aprilie s-au ocupat aproape toate locurile la vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pana-la-jumatatea-lunii-aprilie-s-au-ocupat-aproape-toate-locurile-la-vaccinare/

Pana pe data de 14 aprilie au fost ocupate aproape toate locurile disponibile la vaccinarea anti-Covid, potrivit autoritatilor din domeniu.

Intrebat, in cadrul unei conferinte de presa, de ce persoanelor care suna la call center li se raspunde ca nu se mai fac programari, Valeriu Gheorghita a explicat:

“Motivul este ca pana pe data de 14 aprilie s-au ocupat aproape toate sloturile disponibile. Neavand un calendar de livrare pentru al doilea trimestru, practic din 1 aprilie nu am deschis alte sloturi, la acest moment, pentru ca nu avem perspectiva atat a numarului de doze, ca sa stabilim cate sloturi vom deschide pentru programare, cat si a momentului in care vor fi livrate. In momentul in care vom avea aceste date disponibile, cu siguranta, in cel mai scurt timp, vor fi disponibile locurile pentru programare si dupa data de 14 aprilie”.

Potrivit Agerpres, el a oferit asigurari ca dozele receptionate au fost folosite in beneficiul persoanelor care s-au programat la vaccinare, subliniind ca, pana pe 17 aprilie, 72% dintre locurile ocupate pentru vaccinare revin persoanelor cu varsta peste 65 de ani si celor cu boli cronice.

De asemenea, el a aratat ca deschiderea altor centre de vacinare depinde de asemenea de calendarul de livrare.

“In momentul in care vom avea un calendar de livrare, atat de la Moderna, pentru a doua jumatate a lunii februarie, pentru ca nu avem un calendar precizat, nu stim o data la care urmeaza sa ni se livreze, nici pentru luna martie; de asemenea, nu avem un calendar stabilit pentru compania AstraZeneca – nu putem la acest moment sa spunem o data concreta in care pot sa fie deschise alte centre de vaccinare. Ceea ce pot sa va asigur – si lucrurile cred ca sunt cat se poate de transparente: numarul de doze pe care noi l-am receptionat a fost folosit in beneficiul persoanelor care s-au programat la vaccinare. Pana pe 17 aprilie, 72% dintre locurile ocupate pentru vaccinare sunt pentru persoanele cu varsta peste 65 de ani si persoanele cu boli cronice. Deci, practic, se respecta, cumva, proportia mentionata de 75%, respectiv 25%. Este evident ca numarul de doze disponibile ne limiteaza capacitatea de programare si de vaccinare. Nu putem sa deschidem mai multe sloturi pentru programare, neavand certitudinea datelor la care sosesc aceste vaccinuri. Altfel, vom fi pusi in situatia sa reprogramam, ceea ce este total neplacut si este un lucru pe care nu trebuie sa il repetam”, a mai precizat Coordonatorul campaniei de vaccinare impotriva SARS-CoV-2 potrivit sursei citate.

Etichete: vaccinarea anti-covid, programare vaccinare covid, locuri disponibile vacccinare covid, valeriu gheorghita

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: