Pana in prezent, 90 de cadre medicale din Sibiu au fost infectate cu noul coronavirus

02/07/2020
Pana in prezent, 90 de cadre medicale din Sibiu au fost infectate cu noul coronavirus

Pana in prezent, 90 de cadre medicale din Sibiu au fost infectate cu noul coronavirus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pana-in-prezent-90-de-cadre-medicale-din-sibiu-au-infectate-cu-noul-coronavirus/

De la inceputul pandemiei si pana in prezent, in judetul Sibiu au fost confirmate pozitiv, in urma testarii SARS CoV-2, 90 de persoane din sistemul de sanatate, majoritatea fiind vindecate si externate. Dintre cele 90 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, 68 sunt angajati ai SCJU Sibiu.

“De la inceputul pandemiei, 68 de angajati ai SCJU Sibiu au fost infectati cu noul coronavirus. Acestia au provenit din sectiile: Gastroenterologie, ATI, UPU, Medicala I, Medicala II, Boli Infectioase, Chirurgie Plastica, Diabet, Ginecologie, Nefrologie, Urologie, ORL, Dermatologie, Neurologie, Chirurgie, Anatomie Patologica, SPIAAM si personal auxiliar. (…) In perioada pandemiei au lucrat toti angajatii SCJU Sibiu, in functie de programul de lucru si ture, respectiv garzi pentru personalul medical. Procentul de angajati infectati cu coronavirus este de aproximativ 2,5%”, a declarat directorul SCJU Sibiu, medicul Liliana Coldea, potrivit Agerpres.

Zecile de cadre medicale de la SCJU Sibiu au luat boala fie de la pacientii cu care au intrat in contact, fie in timpul liber.

“SCJU Sibiu a luat toate masurile necesare pentru prevenirea si limitarea imbolnavirilor: realizarea dezinfectiei dupa procedura standard: utilizarea dezinfectantilor de grad inalt pentru suprafete, dezinfectarea aerului prin aparate de nebulizare precum si prin utilizarea unui aparat performat UVDI-360 pentru dezinfectia suprafetelor cu ultraviolete; realizarea triajului epidemiologic; utilizarea echipamentelor de protectie; instruirea personalului privind respectarea masurilor. (…) Precizam totodata ca, prin natura profesiilor de medic, asistent, personal sanitar auxiliar etc., suntem expusi mai frecvent contactului cu virusul SARS-CoV2 si, cat timp exista si transmitere comunitara, riscul este prezent si extraprofesional”, mai explica directorul SCJU Sibiu, medicul Liliana Coldea, potrivit sursei citate.

Etichete: cadre medicale coronavirus, personal medical covid-19, cadre medicale sibiu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: