Pacientii sunt alaturi de medicii de familie

04/04/2016

Pacientii sunt alaturi de medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientii-sunt-alaturi-de-medicii-de-familie/

poza consult medicul de familiePacientii sunt alaturi de medicii de familie in demersul lor de protest fata de decidenti.

Intr-un comunicat de presa emis de Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor (ANPP) scrie ca majoritate a revendicarilor medicilor reflecta cauze importante pentru care este afectat grav accesul pacientilor la servicii medicale si ca problemele medicilor genereaza probleme pacientilor.

“De prea mult timp activitatea profesionala a medicilor nostri este impovarata de o birocratie stufoasa si absurda care afecteaza timpul necesar ce trebuie acordat pacientilor. Deficientele de legislatie duc la imposibilitatea de a oferi medicatia si investigatiile medicale necesare. Nu este firesc ca erorile legislative sa duca la imputari catre medici pentru faptul ca s-au oferit retetele necesare pacientilor. Este stiut faptul ca in spitale pacientii nu beneficiaza de tot ce le este necesar. Este cunoscut faptul ca in multe zone din tara este un deficit important de specialisti din multe specialitati medicale. Este cunoscut faptul ca sistemul informatic al CNAS functioneaza cu multe erori si cu multe sincope, ingreunand gestionarea activitatii”, scrie in comunicat.

De asemenea, in informarea citata se mai pune si intrebarea “De ce sunt penalizati si demotivati medicii pentru toate astea ?”, Asociatia pentru Protectia Pacientilor fiind de acord ca “ in multe cazuri, demotivarea apare si prin faptul ca medicii de familie isi sustin financiar cabinetele, cu toate cheltuielile aferente, ca finantarea este modesta, ca taxele au crescut, ca veniturile lor au scazut”.

Medicii de familie nu au eliberat documente in relatie cu Casa, vineri, 1 aprilie si nu o vor face nici luni, 4 aprilie, pentru a trage un semnal de alarma vizavi de subfinantarea medicinei de familiei.

“Vom fi alaturi de medicii nostri, le vom intelege actiunile, ii vom sustine, ii vom respecta. Atat pacientii cat si personalul medical din Romania merita mai mult respect din partea decidentilor”, se incheie comunicatul ANPP, semnat de presedintele Vasile Barbu.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: