Pacientii cu diabet, vulnerabili la infectia cu SARS-CoV-2

15/11/2021
Pacientii cu diabet, vulnerabili la infectia cu SARS-CoV-2

Pacientii cu diabet, vulnerabili la infectia cu SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientii-cu-diabet-vulnerabili-la-infectia-cu-sars-cov-2/

Persoanele diagnosticate cu diabet sunt extrem de vulnerabile la infectia cu SARS-CoV-2, iar peste 30% dintre decesele Covid s-au inregistrat la pacientii care aveau si diabet. Astfel, medicii ii indeamna pe acestia sa se vaccineze impotriva coronavirusului.

“Aproximativ 30% dintre persoanele voluntare incluse in studiile clinice care au evaluat siguranta si eficacitatea vaccinurilor impotriva COVID-19 au fost persoane cu diabet zaharat. Aceste studii au confirmat ca nu exista diferente de eficacitate la persoanele cu diabet spre deosebire de persoanele care nu au afectiuni cronice asociate. Sunt studii extrem de elaborate in Marea Britanie, care au evaluat eficienta vaccinurilor in functie de diverse categorii de afectiuni cronice, respectiv afectiuni cardiovasculare, renale, diabet zaharat, si care au aratat ca pacientii cu diabet beneficiaza foarte mult de de pe urma vaccinarii impotriva COVID-19, in sensul in care, chiar daca sunt considerate persoane cu raspuns imun scazut, vaccinurile isi mentin eficacitatea si eficienta la o valoare cat se poate de ridicata”, a precizat Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19.

Potrivit medicului militar, dintre cele peste 51.000 de persoane decedate in Romania in urma infectiei cu SARS-CoV-2, peste 93% aveau cel putin o boala cronica asociata, in 71% dintre cazuri fiind vorba de o boala cardiovasculara, iar pe locul doi diabetul zaharat in proportie de peste 30% dintre cazuri.

Etichete: diabet si covid, diabet factor de risc, vaccinare anti-Covid pacienti diabet

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: