Rubeola

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

Rubeola – Peste 24 000 de cazuri in Romania

Rubeola a determinat in ultimii ani peste 20.000 de cazuri in Romania. Tara noastra a fost una dintre cele mai afectate tari europene de rubeola. Astfel, alaturi de Polonia, in Romania s-au inregistrat 99% din totalul cazurilor raportate in 2012.

Citeste ⇾

Rubeola la copii – Simptome si preventie

Rubeola este o afectiune contagioasa frecventa in special la varsta copilariei. Afectiunea este cauzata de virusul rubeolic si este usor transmisibila pe cale respiratorie. Rubeola se manifesta prin eruptie maculo-papuloasa, care apare initial pe fata si se extinde apoi catre restul corpului.

Citeste ⇾

Rubeola la adulti – simptome si complicatii

Rubeola este o boala infectioasa care se transmite prin contactul cu o persoana care are virusul. Cel mai frecvent apare la copii, insa si adultii se pot infecta cu virusul rubeolic, cazuri care pot determina complicatii, mai ales la femeile insarcinate.

Citeste ⇾