Educatie pacienti: Tratament nou pentru cancerul ovarian dificil de tratat

« Inapoi la lista bolilor

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

19/11/2014

Tratament nou pentru cancerul ovarian dificil de tratat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/tratament-nou-pentru-cancerul-ovarian-dificil-de-tratat/

test-cu-otet-pentru-depistarea-cancerului-de-col-uterinUn grup farmaceutic elvetian a anuntat ca a obtinut omologarea in SUA a unei noi indicatii pentru unul dintre medicamentele sale in domeniul oncologiei, care va fi folosit in tratamentul cancerului ovarian dificil de tratat.

Conform Agentiei France Presse (AFP), agentia americana pentru medicamente (The Food and Drug Administration/ FDA) a aprobat  medicamentul folosit in paralel cu chimioterapia, pentru a trata cancerul ovarian recurent si rezistent la chimioterapia pe baza de platina, a precizat grupul elvetian intr-un comunicat.

Decizia FDA se sprijina pe un studiu de faza III care a demonstrat ca acest tratament reduce cu 62% riscul de agravare a bolii.

Medicamentul a fost aprobat pentru aceasta indicatie in Uniunea Europeana, la inceputul lunii august.

Cancerul ovarian prezinta cea mai ridicata rata de mortalitate in randul celor ginecologice.

In 2014, 22.000 de femei din Statele Unite au fost diagnosticate cu aceasta forma de cancer si 14.000 dintre ele vor muri din aceasta cauza, a mai  precizat grupul Roche in informarea de presa.

Un sfert dintre femeile care sufera o recidiva dupa un prim tratament, adica peste 4.300 de paciente, vor suferi apoi de un cancer care rezista la chimioterapia pe baza de platina – forma cel mai dificil de tratat, mentioneaza si Ziarul Gandul.

La nivel mondial, circa 230.000 de cancere ovariene sunt diagnosticate in fiecare an si provoaca circa 150.000 de decese.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: