Alte articole

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

Alimentatia in tratamentul principalelor afectiuni digestive

Afectiunile digestive pot fi prevenite prin optimizarea stilului de viata, printr-o nutritie echilibrata cantitativ si calitativ. Excesele alimentare, in principal a produselor din carne, grasimi si a produselor zaharoase pot cauza tulburari digestive. Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) si sindromul de intestin iritabil (SII) sunt doua din principalele afectiuni digestive diagnosticate in care alimentatia are […]

Citeste ⇾

Gustarile in locul meselor principale pot cauza boli digestive

Numarul de gustari intre mese care sa contribuie la o nutritie sanatoasa variaza de la un specialist la altul. Daca unii nutritionisti considera ca cinci sau sase gustari pe zi ar tine metabolismul in miscare, alti experti sunt de parere ca trei mese importante pe zi sunt alegerea cea mai potrivita.

Citeste ⇾